10 agenți de poliție au depus jurământul de credință în cadrul unei ceremonii desfășurate la Penitenciarul Brăila

10 agenți de poliție penitenciară angajați din sursă externă au depus jurământul de credință la sediul Penitenciarului Brăila în această săptămână. Aceștia au fost încadrați ca urmare a promovării examenului organizat în cursul lunii octombrie 2021, pentru ocuparea funcțiilor din sursă externă la Penitenciarul Brăila.

Comisar de politie penitenciară Ionuț Madaraș, director adjunct pentru Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, a declarat cu acest prilej că „pe întreg parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări, asumându-și riscuri deosebite în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare, supraveghere și intervenție, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate și a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege..”

La rândul său, directorul Penitenciarului Brăila, comisar șef de poliție penitenciară Horia Huluba, a spus: ”Astăzi este o zi importantă pentru dumneavoastră, ziua depunerii jurământului de credință, primul pas spre asumarea de responsabilități, în numele societății, pentru a-i apăra valorile materiale și spirituale. De astăzi sunteți parte a unei instituții fundamentale  a statului român, și de aceea, toți avem multe așteptări de la dumneavoastră, pornind de la atitudine, comportament și mod de acțiune. Vă asigur că la Penitenciarul Brăila veți găsi oameni profesioniști, alături de care să formați o adevărată echipă, de la care veți afla în fiecare zi că doar prin integritate, fermitate și promptitudine veți câștiga respectul comunității. Nu va fi ușor, nu va fi lipsit de riscuri, însă dacă v-ați ales cu convingere această profesie, sunt sigur că  vă veți ridica la cerințele noilor locuri de muncă, astfel încât Administrația Națională a Penitenciarelor să continue să fie  un partener de încredere. În această zi atât de importantă vă urez succes în cariera pe care ați ales-o și vă felicit cu ocazia depunerii jurământului de credință”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns