10 decembrie, Casa Tineretului Brăila: Concursul județean „Tradiții și obiceiuri”

Consiliul Județean Brăila, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria municipiului organizează în data de 10 decembrie, începând cu ora 13, în incinta Casei Tineretului, cea de-a doua ediție a Concursului județean „Tradiții și obiceiuri”.

Evenimentul are ca scop cunoașterea, conservarea și valorificarea tezaurului cultural autentic brăilean, prin promovarea colindelor, a datinilor si a obiceiurilor strămoșești din zona Brăila, prin păstrarea tradițiilor si a entității noastre naționale, precum și implicarea comunității în perpetuarea actului cultural.

Concurenții admiși în concurs sunt:

*Grupul folcloric Pandelașul – Brăila

*Ansamblul folcloric Hora Măxinenilor– comuna Măxineni

*Ansamblul folcloric Mușețeanca – Însurăței

*Ansamblul folcloric Vulturașul- comuna Mircea Vodă

*Grupul Glasuri cristaline – Liceul cu Program Sportiv, Brăila

*Damian Florin Adrian –  Însurăței

*Corul Parohiilor Salcia Tudor si Ariciu

*Munteanu Sara-Maria – Brăila

Juriul de specialitate este alcătuit din:

*Adrian Stoicescu, lector universitar doctor în cadrul Universității București, Facultatea de Litere, departament Studii culturale

*Radu Nichifor, manager Teatrul „Maria Filotti” Brăila

*Ozana Dram, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași.

În afara concursului, vor evolua pe scenă Ansamblul folcloric din Comuna Ciocile (câștigătorului ediției 2022), Zestrea Bărăganului, dar și Narcisa Suciu și band-ul său, ce vor susține un concert de colinde tradiționale.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila – Centrul.de.Creatie.Braila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns