16 ianuarie – întâlnire a protestatarilor cu parlamentarii brăileni care sunt membri ai Comisiilor pentru Agricultură din Senat și Camera Deputaților

Marți, 16 ianuarie, la sediul Prefecturii va avea loc o întâlnire a celor trei parlamentari brăileni care sunt membri în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților și Senat cu reprezentanții transportatorilor și agricultorilor brăileni care au protestat în ultimele zile împotriva majorării taxelor și impozitelor. Este una dintre propunerile făcute astăzi de prefectul Iulian Timofei reprezentanților protestatarilor, cu care a avut o discuție la sediul Prefecturii.

La întâlnirea cu Timofei au participat 20 de reprezentanți ai protestatarilor.

La finalul discuțiilor, prefectul a transmis următorul comunicat: “Încă de dimineață am invitat reprezentanții protestatarilor la sediul Instituției Prefectului Județul Brăila, pentru ca oamenii să-și poată prezenta în mod concret revendicările. Este important de știut că există dorință de dialog, revendicările protestatarilor să fie prezentate punctual și concret, iar mai departe, acestea să fie transmise spre soluționare la nivel central.

Dreptul de a protesta este reglementat prin Constituție și apărat de statul român. Respectăm dreptul la protest, dar, în egală măsură, trebuie să ne asigurăm că locuitorii municipiului Brăila sunt în siguranță și că inclusiv persoanele care protestează sunt, de asemenea, în siguranță. Prezența efectivelor de Poliție și Jandarmerie are rolul de a păstra un climat de calm și de a nu intimida participanții la protest.

Revendicările protestatarilor nu se rezolvă aici, la Brăila, dar am dat asigurări că voi transmite toate doleanțele dumnealor către domnul Prim Ministru, precum și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, precum și Ministerului Afacerilor Interne. Memoriul cuprinzând lista completă a revendicărilor ridicate de către protestatari a fost înregistrat și transmis, tot astăzi, la ministerele menționate.

Le-am propus protestatarilor, iar aceștia au acceptat, ca în cursul zilei de marți, 16 ianuarie 2024, să organizăm la sediul Instituției Prefectului o întâlnire cu cei trei parlamentari brăileni, membri în Comisia pentru Agricultură din camera Deputaților și Senat.

La discuțiile cu protestatarii a participat, prin telefon, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, brăileanul Sorin Moise, căruia i-am mulțumit pentru deschidere și disponibilitatea de a asculta doleanțele”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns