Sportivii de elită ai județului, premiați în cadrul Galei Laureaților Sportului Brăilean 2022. Locul I în Top 10 – Denis Neacșu; locul II – Denis Ghionu

Astăzi a avut loc Gala Laureaților Sportului Brăilean 2022, un eveniment organizat de Direcția Județeană de Sport (DJS) Brăila.

Evenimentul a fost unul discret, la care nu au fost invitate autoritățile locale, fiind prezenți doar sportivii și antrenorii lor, precum și colegii celor premiați și unii dintre părinți. Finanțarea a fost asigurată doar din fonduri proprii ale DJS Brăila.

Directorul executiv al instituției, Nicușor Hagiu, a rostit cuvântul de bun venit, după care Mircea Cărbunaru, consilier superior în cadrul DJS, a prezentat criteriile în baza cărora s-a făcut clasamentul celor mai buni 10 sportivi brăileni care au obținut rezultate meritorii în acest an la concursuri interne sau internaționale, la discipline olimpice.

Cărbunaru a precizat că DJS a considerat că este corect să mai acorde încă 17 premii speciale, pentru rezultate deosebite obținute de sportivii brăileni în ramuri olimpice și neolimpice:

Tot Cărbunaru a prezentat și topul celor mai buni 10 sportivi  brăileni în anul 2022, din punct de vedere al rezultatelor obținute la discipline olimpice:


Premiile acordate la această categorie au variat de la 1100 lei la 500 de lei, în funcție de locul ocupat de sportivul respectiv în Top 10.

Premii speciale acordate în cadrul Galei au fost următoarele:


Toate premiile speciale au fost în valoare de 200 de lei.

Pe lângă sportivii premiați în cadrul Galei, și antrenorii lor au primit câte o diplomă.

În același cadru a fost lansat astăzi și numărul 14/2022 al revistei „Sportul Brăilean”, DJS Brăila fiind singura direcție de acest gen din țară care realizează o astfel de revistă.