A INCEPUT PERIOADA DE INSCRIERE A STUDENTILOR CARE DORESC SA APLICE PENTRU UN JOB DE VARA IN GERMANIA

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila anunta ca a inceput perioada de inscriere a studentilor care doresc sa aplice pentru un job de vara in Germania. Studentii cu domiciliul in judetul Braila care doresc sa aplice pentru un loc de munca in Germania, in vacanta de vara a anului 2018 (minim 2 luni), se pot inregistra la Compartimentul EURES din cadrul AJOFM. Pentru anul 2018 sunt disponibile 50 de posturi in domeniul hotelier – gastronomic, in gastronomia de sistem (fast-food), in productia industriala si in domeniul serviciilor.

Mentionam ca se pot inscrie studentii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care urmeaza cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulara, acreditata conform legii si care au cunostinte bune/foarte bune de limba germana.

Termen limita pentru inregistrare: 9 februarie 2018.
Documentele necesare inregistrarii dosarului sunt: * copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); * fisa de solicitare – Bewerbung – completata in 2 exemplare la calculator si semnata (formularul tipizat); * adeverinta de la facultate in care sa se specifice anul de studii si ce tip de cursuri urmeaza (tipizat facultate); * adeverinta de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat); * 3 fotografii tip pasaport; * copie permis de conducere (daca este cazul).
Interviul cu angajatorii germani va fi sustinut prin intermediul programului Skype. Acesta este menit sa verifice si nivelul de cunoastere a limbii germane.
Toate documentele necesare pentru inscriere, precum si instructiunile de completare a acestora pot fi obtinute de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Braila cu sediul in Braila, B-dul Dorobantilor 603-605, biroul 2, parter.

Date de contact ale consilierilor EURES din cadrul agentiilor pentru ocuparea fortei de munca se gasesc pe portalul EURES Romania, la adresa http://eures.anofm.ro, rubrica “Contact”.