Ancuta crede ca Damian mai are de invatat, cand e vorba de limbi (straine)

P1060695  201010_1539811713757_7310225_o1

Purtatorul de cuvant al PSD Braila, Doru Damian (foto 1), s-a apucat de cateva zile sa invete engleza fara profesor si-si exerseaza noile competente in spatiul public pe retelele de socializare, unde oricine poate spune orice si oricui, fara nicio jena… vreau sa spun fara nicio teama.  Nu de alta, dar retelele de socializare sunt spatiul ideal pentru a te manifesta in mod liber, necenzurat si neasteptat, fiindca mediul on-line suporta ceea ce nu suporta nici hartia. Dat fiind ca a preferat auto-educatia (care uneori se dovedeste periculoasa, ca si automedicatia), Damian s-a  gandit ca cel mai usor inveti limba engleza ascultand melodiile preferate, din care oricum intelegi referenul, care zice “la-la-la”, iar la restul strofelor,  unde nu pricepi, deduci. Din nefericire pentru el, purtatorul de cuvant al PSD a facut o selectie discutabila a melodiilor  care-i gadila urechea intr-un mod placut, astfel incat cursurile sale de incepator intr-ale limbii engleze le-a facut cu analiza pe text nu asupra operelor lui Shakespeare, ci asupra cantecelor intitulate “Who the fuck is Alice?” si “Fuck Martinez”.  Asa se face ca Damian, ca baietii, a inceput prin a invata traditionalele cuvinte de baza in limba engleza utilizate pentru comunicarea primara: “ I love you” si “Fuck”, urmand ca, atunci cand va ajunge la nivelul “avansat”, sa invete si injuraturile mai complexe. Pana la urma, ca si comunicator politic, nici n-ai nevoie de prea multe cuvinte, ci de putine si expresive, suculente… Unele scurte, ca sa nu te incurci la pronuntie, dar care sa musteasca de sens… Mai ales ca nici nu exista prea multe variante de discutii politice: la aliatii politici le zici “I love you”, la adversari, “Fuck” si-ai terminat discutia…

Iar acum, Damian a avut si noroc, ca adversarul-tinta s-a nimerit sa fie Cristian Ancuta, baiat tinerel, frumusel – asa ca purtatorul de cuvant al PSD nici nu se compromitea, daca-i administra tratamentul cu “fuck” si-i facea si o dedicatie muzicala mai barbateasca.

Ancuta, sfios de felul sau – desi unii ii reproseaza ca merge la piscina si se scalda in slipul gol cu o gramada de baieti – n-a gustat dedicatia muzicala social-democrata si nici limbajul … as zice de lemn, dar nu vreau sa dau senzatia ca Damian e prea contondent si se face vinovat de brutalitate in manuirea limbii (engleze). Si fiindca educatia il impiedica sa-i raspunda cu aceeasi limba… vreau sa zic moneda, junele liberal s-a oferit sa-i dea lectii adevarate de engleza purtatorului de cuvinte deocheate si sa-l invete si altceva decat injuraturi. Nu de alta, dar daca Damian va ajunge vreodata intr-o pozitie mai inalta, la care ravneste de cand era mic (consilier) – cum ar fi parlamentar, prefect, europarlamentar, etc -, atunci poate n-ar strica sa stie si sa lege doua fraze care nu cuprind expresii obscene; ceva gen “Where is the bathroom?”, ori  “My name is Doru Damian”. Si cum consilierul liberal si-a perfectionat engleza chiar in Anglia, in discutii politice serioase, de anvergura, in cadrul unui schimb de experienta pe tema organizarii campaniei electorale, se considera compentent in a da lectii in aceasta limba.

Ba mai mult, daca Damian ii dovedeste ca este un discipol dotat pentru alte limbi decat cea romana, Ancuta s-ar putea indura sa-i predea si cateva notiuni elementare de limba germana, pe care a studiat-o cu un neamt veritabil (vezi foto 2).