ANCUTA: PRODUCATORII TREBUIE PROTEJATI DE SAMSARI, IN PIETELE BRAILEI. NU STIU CUM, DAR TREBUIE SA STIE POLITIA LOCALA

Cristian Ancuta, candidatul PMP Braila la Senat, spune ca ar fi benefica amenajarea unei piete de gros in municipiu, insa dincolo de aceasta, ar fi si mai bine daca in toate pietele orasului s-ar proteja producatorii adevarati de samsari. Ancuta sustine ca producatorii sunt asteptati in fiecare dimineata in piete de catre samsari si sunt nevoiti sa le vanda acestora toata marfa, la preturi foarte mici: “Asta e un lucru care ar trebui cumva prin Politia Locala… dumnealor vor sti foarte bine cum ar putea sa ajute cumva producatorii, de asa maniera, incat sa nu mai aiba probleme de genul asta. Eu cred ca acea piata de gros va fi ingradita, ca sa zic asa, nu va fi un teren liber, unde sa intre oricine, oricand, dupa bunul plac. Oamenii ar trebui sa fie legitimati, nu stiu, ar trebui sa fie un punct acolo de sesizare”.

Informat ca si in pietele deja existente se discuta despre existenta samsarilor de 15-20 de ani, dar nu face sesizare la modul oficial niciun producator, fiindca le este frica, Ancuta a ridicat din umeri: ”Eu cred ca putem gasi totusi o solutie… Nu pot s-o dau eu, pentru ca dumnealor ar trebui sa se ocupe, din punctul asta de vedere: Primaria, Administratia Pielelor, nu stiu, in colaborare cu Politia, cu Politia comunitara…”.

La randul sau, deputatul PMP Marioara Nistor a fost de parere ca adevaratii producatori pot fi usor deosebiti de samsari, fiindca acestia din urma nu pot prezenta documente ca detin un teren pe care l-au cultivat, ca sa obtina produsele agricole pe care le aduc la vanzare in piata: „Daca tu nu ai nici un metru patrat de teren, cum ai tu certificate de producator? Deci aici ar trebui intervenit!”.