Antoneta Ioniță acuză „minciunile PSD-iste cu parfum de trandafiri” și îndeamnă brăilenii să semneze petiția „Reduceți taxa pe apă pentru populație!”

Președintele Forța Dreptei Brăila, Antoneta Ioniță, este indignată de atitudinea președintelui CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac (PSD) în ceea ce privește nemulțumirile cetățenilor cu privire la tariful mare perceput de CUP Dunărea pentru apa potabilă livrată populației.

Ioniță consideră că explicațiile date de Chiriac pentru majorarea substanțială a acestui tarif sunt niște „minciuni PSD-iste cu parfum de trandafiri” și le reamintește brăilenilor că pot să semneze online petiția „Reduceți taxa pe mc de apă potabilă pentru populație!”: „Brăilenii plătesc cel mai mare preț din România pentru un metru cub de apă potabilă produsă, transportată și distribuită. Chiar dacă președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, neagă cu vehemență această realitate, o simplă verificare pe site-ul ANRSC arată că operatorul brăilean «CUP Dunărea» percepe un preț de 8.87 lei plus TVA pentru un metru cub, acesta fiind cel mai mare cost din România pentru apă potabilă.

«Spusele dvs sunt numai aberații», și «Acest preț este calculat după indicatorii de performanță și criteriile stabilite pe marele proiect» – sunt declarațiile lui Chiriac din recenta ședință de CJ. Cele două afirmații ale liderului PSD Brăila se bat cap în cap. Păi, dacă prețul este calculat după indicatorii de performanță ai proiectului, în ce constă aberația? În devoalarea prețului? Asta o poate verifica orice brăilean care a primit o factură de la CUP Dunărea.

La rândul lor, cei de la CUP Dunărea, într-o scrisoare de răspuns adresată Partidului Forța Dreptei Brăila, afirmă că «ANRSC a stabilit prin decizia nr 18 din 06/02.2023 tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă». Ce uită să ne spună operatorul brăilean este că aceste tarife au fost propuse chiar de CUP Dunărea. ANRSC aprobă metodologia de modificare a prețurilor/tarifelor. Pe scurt, CUP Dunărea a propus mărirea tarifului la apă potabilă și ANRSC a aprobat. Mai mult, după metoda patentată de șeful PSD Brăila, conducerea CUP Dunărea se contrazice în același comunicat, spunând că «decizia de majorare a tarifelor este (…) o condiție obligatorie, imperativă a Uniunii Europene pentru realizarea investițiilor realizate prin Fondul de Coeziune». O altă minciună cu parfum de trei trandafiri!

Am încercat să aflăm de la UE cine este acea persoană care i-a obligat pe directorii CUP Dunărea să majoreze tarifele. Bineînțeles, nu există așa ceva! Proiectele prevăd clauze ce țin de creșterea numărului de locuitori care vor beneficia de servicii mai bune de alimentare cu apă potabilă și colectare/tratare a apelor uzate, de creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației din aria de operare a operatorului CUP Dunărea. Nu Uniunea Europeană impune tarifele la apă potabilă pentru Brăila. Este o mare minciună!

Partidul Forța Dreptei continuă campania de strângere de semnături de la brăileni pentru a-i determina pe Chiriac și directorii CUP Dunărea să scadă tarifele la apă potabilă. Dragi brăileni, nu va temeți! Veniți și puneți-vă semnătură pe aceste petiții! Este singura armă pe care o avem împotriva abuzurilor comise de social-democrații brăileni.

Sau puteti semna online: https://www.petitieonline.com/reduceti_taxa_pe_ap_pentru_populatie?fbclid=IwAR0Urr7i6BtTch4KxzdzPEUJz3jaIpu7aN3zH-pjHHFtGAR8163TNCXihQM„.