ASTAZI S-A DESFASURAT BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU DETINUTII DIN PENITENCIARELE BRAILA SI GALATI

Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, au organizat astazi  Bursa locurilor de munca pentru persoane aflate in detentie. La Bursa ce s-a desfasurat in penitenciar au fost prezenti 8 angajatori din municipiul Braila, care au oferit 19 locuri de munca. La activitate s-au incris si au participat 9 persoane private de libertate de la Penitenciarul Galati, 15 persoane de la Penitenciarul Braila si 20 de persoane de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, toate, aflate pe finalul perioadei de ispasire a pedepsei.

“Activitatea a avut drept scop promovarea in randul persoanelor aflate in detentie a ofertelor locurilor de munca vacante puse la dispozitie de catre operatorii economici, in vederea cresterii sanselor de angajare a acestora.

Obtinerea unui loc de munca dupa liberare reprezinta un pas extrem de important in procesul de reinsertie a persoanelor care au executat pedepse/masuri privative de libertate. Pregatirea persoanelor internate pentru a se prezenta la un interviu de angajare se asigura prin intermediul programului de pregatire pentru liberare, in derulare in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Experienta ne demonstreaza ca o modalitate eficienta de a fixa cunostintele teoretice o reprezinta punerea in aplicare a informatiilor asimilate. Astfel, consideram ca persoanele internate pot exersa maniera optima de relationare cu un angajator prin participarea efectiva la Bursa locurilor de munca.

Bursa locurilor de munca reprezinta o activitate devenita traditionala in Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, care are menirea de a reuni angajatori si persoane internate din unitatea noastra, aflate in ultima perioada de executare a pedepselor privative de libertate si, in consecinta, in cautarea unui loc de munca. Se urmareste, astfel, sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.