Au început înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”

Au început înscrierile pentru preselecțiile la Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu”, care se va desfășura la Brăila în perioada 20, 21 și 22 octombrie. De asemenea, deja au fost puse în vânzare biletele pentru acest eveniment, iar cei interesați le pot cumpăra de la Agenția de bilete a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), din Piața Traian nr. 2 și online:

Festivalul „Johnny Răducanu” se desfășoară pe două secțiuni: *concurs și *recitaluri susținute de artiști de prestigiu din zona jazzului românesc contemporan – Michael Crețu Trio, Luiza Zan Quintet, Bruno Heinen Trio, Vali Boghean Band, Mircea Tiberian & Nadia Trohin și Florin Niculescu – Trio Petrică Andrei.

Înscrierile se pot face până pe data de 21 septembrie, iar concurenții vor primi răspunsul pe 26 septembrie.

Concursul se desfășoară în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, în ultima zi urmând să aibă loc Gala de decernare a premiilor.

La această ediție vor fi oferite premii în valoare totală de 13.000 de euro, după cum urmează: *Trofeul Johnny Răducanu – 4.000 de euro; *Premiul pentru cel mai bun solist instrumentist – 1.500 euro; *Premiul pentru cel mai bun solist vocal – 1.500 euro; *Premiul pentru cea mai bună formație – 3.000 euro; *Premiul pentru cel mai promițător tânăr interpret – 1.500 euro; *Premiul pentru cea mai bună compoziție – 1.500 euro.

Festivalul Internațional de Jazz „Johnny Răducanu” este organizat de Consiliul Județean Brăila și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație), în colaborare cu Primăria municipiului.