Pe 12 februarie încep înscrierile pentru Concursul Național de Creație Literară „Și eu știu să scriu!”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează cea de a IV-a ediție a Concursului Național de Creație Literară „Și eu știu să scriu!”, care-și propune descoperirea și promovarea copiilor cu aptitudini în domeniul literaturii.

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, iar înscrierea participanților se face în perioada 12 februarie – 12 martie 2024, prin formularul google https://forms.gle/yVkxxbC1vzqUAGko6.

Este obligatoriu ca textele să fie originale și să nu fi fost publicate pe rețelele de socializare, în reviste școlare etc.

Temele de concurs sunt: * pentru secțiunea Poezie – „Bunicii mei” sau „Școala mea”, la alegere; * pentru secțiunea Proză – „Să ne imaginăm!” (povestiri science-fiction), „Copilăria, paradisul vieții” sau „Zâmbetul unește” (povestiri umoristice, întâmplări hazlii), la alegere ; * pentru secțiunea Scenarii de teatru scurt: temă liberă.

În vederea inițierii unui atelier de lucru, participanților le este recomandat să schițeze creațiile într-o ciornă și să le trimită pe adresa lica_barbu55@yahoo.ro, urmând să primească îndrumări și sugestii constructive.

„Pe pagina Facebook «Secția de Împrumut pentru copii. Ludotecă» vom deschide o rubrică specială privind «Arta de a scrie» și «Arta de a citi», prin care dorim să vă oferim ajutor.

Lucrările, împreună cu acordul părinților, vor fi trimise în format electronic/ scanat pe adresa de email sectiacopiibjbraila@gmail.com, cu mențiunea pentru concursul «Și eu știu să scriu!» ”, spun organzatorii.

Premiile vor fi oferite separat pentru fiecare secțiune. Lucrările aferente celor două premii întâi vor fi publicate în revista tipărită „Ex Libris”.

Juriul va fi format din oameni de cultură, scriitori, jurnaliști.

Coordonatori: Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar și Lică Barbu, prozator.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns