Avansări în grad la IJJ Brăila, de Ziua Jandarmeriei Române

Astăzi, 3 aprilie, a fost marcată și la Brăila Ziua Jandarmeriei Române. Mai exact, astăzi se împlinesc 173 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care prevedea că Jandarmeria „este o putere înființată pentru a priveghea siguranța publică, ținerea bunei rânduieli și aducerea la împlinire a legilor, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale și a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităților”.

Festivitatea dedicată acestei sărbători s-a desfășurat la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ), în prezența subprefectului Loredana Badiu, a președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac, a primarului Marian Dragomir, a reprezentanților structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale.

Înaltpresfinția Sa Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit slujba de Te-Deum cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române și a binecuvântat jandarmii brăileni. Alături de acesta s-a aflat și protopopul Brăilei, preotul Ștefan Constandache și alți clerici.

Mai apoi patru ofițeri și șapte subofițeri din cadrul IJJ Brăila au fost avansați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru rezultate deosebite în activitate, de către comandantul unității, col. Nicolae Iulian Albăceanu.

Amintim că activitățile dedicate Zilei Jandarmeriei au început în județul Brăila încă din 28 martie, când mai mulți reprezentanți ai IJJ au mers în orașul Ianca. În prezența preșcolarilor, elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceenilor, au fost prezentate câteva dintre misiunile specifice, prin exerciții demonstrative efectuate de instructorii de arte marțiale, precum și de câinii de serviciu. De asemenea, a fost prezentată oferta educațională și le-au fost făcute elevilor recomandări cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat atunci când participă la diverse adunări publice (concerte, evenimente sportive, culturale, religioase etc.). De vizita jandarmilor s-au bucurat zilele trecute și copiii din orașele Făurei și Însurăței, iar în week-end, cei care s-au aflat în Parcul Monument și pe Esplanada Dunării au vizitat și standul Jandarmeriei Brăila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns