Boboc: I-am spus lui Canciu că dacă va ști să se apropie de cei din învățământ îl vor aprecia și automat, aprecierea lor se va transfera și asupra PNL. Nu a dat doi bani pe sfatul meu

Prin comportamentul pe care l-a avut ca inspector școlar general, Cătălin Canciu nu a fost un vector pozitiv de imagine pentru PNL – asta sugerează  președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, cu privire la fostul inspector școlar general al Brăilei, care a fost demis la finele săptămânii trecute.

Chiar dacă n-o spune cu subiect și predicat, liderul liberal lasă să se înțeleagă într-o declarație dată pentru MD Press că pe perioada mandatului său, Canciu nu a reușit să se apropie de oamenii din sistemul de învățământ, ci dimpotrivă: „Atunci când Cătălin Canciu a devenit, sub guvernul liberal, inspector școlar general, am avut o discuție cu el. I-am spus: «Făcând și politică, fiind și președinte interimar la Organizația Municipală PNL Brăila, vei fi cu siguranță asimilat cu PNL. Nu ai cum și nu vei duce politica în Inspectoratul Școlar, dar tot ce vei face tu în activitatea profesională, dat fiind că ești și consilier municipal PNL, și președinte al Organizației Municipale PNL, va avea un corespondent, că n-ai cum să le rupi, fiindcă ești același om până la urmă și în timpul programului la ISJ, și în afara programului. Și atunci primește, dacă vrei, ca pe un sfat, ceea ce-ți spun: tot ce faci tu acolo se va răsfrânge și în bine, și în rău asupra partidului, iar primii tăi «vectori de imagine» vor fi cei din învățământ, care dacă vei ști să te apropii de ei, să simtă că îi sprijini, evident că te vor aprecia și automat aprecierea se va transfera și asupra PNL. Dar și varianta opusă este valabilă».

Ei bine, dacă mă întrebați pe mine, din acest punct de vedere, Cătălin Canciu n-a dat doi bani pe sfatul meu. Și n-o spun așa, după ce cred eu, ci o spun luând un puls din acest domeniu. Cunosc și eu foarte mulți oameni care lucrează în învățământ.

Dar asta este o altă discuție, nu are nicio legătură cu decizia pe care a luat-o Ministerul Învățământului privind schimbarea sa din funcție”.