Boboc, în luna iulie: „Dacă mi se retrage sprijinul politic demisionez din funcția de secretar de stat, normal!”. Boboc în septembrie, după ce i s-a retras sprijinul politic: „La momentul potrivit am să fac ce este potrivit și corect”

Liberalul Cătălin Boboc nu-și dă demisia (cel puțin nu acum) din funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, chiar dacă declarase cu două luni în urmă că în cazul în care PNL Brăila îi va retrage sprijinul politic, va renunța la funcția respectivă, fiindcă el nu se ține de scaun.

Biroul Politic Județean al PNL Brăila a aprobat ieri cu unanimitate de voturi retragerea sprijinului politic pentru secretarul de stat Cătălin Boboc, iar președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, a declarat că se bazează pe cuvântul acestuia că va demisiona.

Contactat telefonic, Cătălin Boboc ne-a declarat în această dimineață: „Nu vreau să fac comentez în niciun fel”.

Întrebat dacă își dă demisia din funcție, așa cum a afirmat public într-o conferință de presă, liberalul a spus: „La momentul potrivit am să fac ce este potrivit și corect. Eu deocamdată nu am vorbit cu colegii mei, nu știu despre acest subiect decât ce am văzut că s-a scris în presă, nu am avut discuții cu nimeni, nu comentez în niciun fel”.

Amintim că în ultima conferință de presă pe care a organizat-o ca președinte al PNL Brăila, în luna iulie, întrebat fiind ce va face dacă i se va retrage sprijinul politic pentru funcția de secretar de stat, Cătălin Boboc a declarat: Acea poziție e o funcție politică și dacă nu mai ai sprijinul partidului, credeți-mă, așa cum niciodată nu m-am cramponat, n-o fac nici acum. Dacă se votează în partid treaba asta, ce credeți că se va întâmpla?

Înainte ca premierul să semneze ordinul prin care eu am fost numit secretar de stat a existat o ședință, iar colegii mei din Biroul Politic Județean au votat ca propunerea pentru această funcție să fiu eu. Dacă colegii din BPJ Brăila vor vota altceva, acea decizie se va duce până la capăt. Îmi dau demisia, normal! Da, demisionez dacă se votează retragerea sprijinului politic.

Dar nu vreau eu să anticipez ce-o să facă ei, ce-o să voteze ei.

Echipa de conducere stabilește direcția pe care merge filiala, ia măsurile pe care le consideră necesare. Dacă astea vor fi deciziile lor, eu, ca simplu membru, fără nicio funcție, ce-o să fac? O să spun «În regulă, am înțeles», că nu-s bătut în cap”.