„Bosonul Elvirei” – o comedie SF, Open-Sourse prezentată de Societatea Filarmonică Lyra, la finalul celei de a doua etape de renovare a Palatului Lyra. Printre cei care au cântat a fost și omul de afaceri Gheorghe Antistescu

Un spectacol inedit a fost prezentat aseară de Societatea Filarmonică Lyra, pentru a marca finalul celei de a doua etape de renovare a Palatului Lyra: „Bosonul Elvirei”, „o comedie SF, Open-Sourse, falsă piesă de teatru sau musicall sau orice altceva vă place să credeți că ar putea fi, cu texte copiate cu nerușinare de pe internet, așa cum dă bine astăzi unora în CV”, după cum a declarat Constantin Teodorescu, președintele Societății amintite.

Organizatorii au conceput într-un mod original până și invitațiile,  care au sunat cam așa, în privința recomandărilor Dress code „(pentru corporatiști): Frac, papion, redingotă, baston cu capătul argintat, cizme militărești, evantaie, tabacheră (fără tiutiun), mănuși din piele ecologică, binoclu de operă, ceas de buzunar cu lănțișor, umbrele și orice altă recuzită de epocă, «jacă de piele», blugi (inclusiv rupți în genunchi, bașcheți (a.k.a. adidași), șepci de baseball sau oină. Evitați căciulile rusești de blană, pentru a nu genera confuzii cu urmări regretabile. Sala va fi încălzită la ceva mai mult de 19 grade, în ciuda recomandărilor de tip «politically correct»”.

La eveniment au fost prezenți primarul Brăilei, Marian Dragomir (care este și președinte de onoare al Societății Filarmonice Lyra) și viceprimarul Doinița Ciocan.

În cuvântul de deschidere, Teodorescu a precizat că atunci când l-a invitat pe edilul șef, acesta a întrebat imediat dacă poate ajuta cu ceva. Constantin Teodorescu a mai spus că regretă că nu este în sală și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, care chiar ar putea ajuta cu ceva și și-a exprimat speranța că va putea avea o discuție în acest sens cu șeful județului.

De asemenea, amfitrionul a precizat că până acum toate lucrările de renovare a Palatului Lyra s-au realizat doar din donații și că se va putea intra în cea de a treia etapă a renovării grație unei donații generoase făcute de omul de afaceri Gheorghe Antistescu.

În continuare, Teodorescu a amintit o parte dintre activitățile culturale care se desfășoară în Palatul Lyra:

Spectacolul a fost pigmentat cu momente muzicale susținute de cunoscutul artist Dan Helciug, precum și de Irina Popa și Ionuț Radu Negrișanu, soliști ai Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați.

Un moment muzical inedit  a fost oferit de Gheorghe Antistescu, fost solist al trupei gălățene „Cristal”, care a răspuns provocării și a cântat și el, din sală:

În final, invitația făcută de organizatori spectatorilor, dar și brăilenilor, în general, a fost să se implice și să susțină, atât cât pot, renovarea Palatului Lyra, dar și revenirea Brăilei la nivelul de dezvoltare economică, socială și culturală din vremurile de glorie ale orașului.