Botea: Danielescu are probleme cu legea, Parlog e omul lui Stancu, Dumitrescu nu are experienta

P1080133

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este de parere ca niciunul dintre cei trei profesori care s-au inscris in cursa pentru functia de inspector scolar general al judetului nu este potrivit pentru acest post. Botea si-a argumentat astazi opinia, analizand fiecare dintre cei trei candidati in parte: “Despre domnul Iulian Danielescu am vorbit in nenumarate randuri. Atata timp cat cineva are probleme cu legea, indiferent ca sunt dovedite sau ca nu sunt dovedite, cred ca e bine sa faca un pas inapoi, e firesc si normal.

Despre doamna Carmen Parlog nu pot sa spun decat ca a demonstrat de-a lungul timpului ca a fost unul din oamenii de baza ai fostului presedinte CJ Braila, Gheorghe Bunea  Stancu. Pot sa reamintesc  faptul ca toata aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Colegiului National <<Nicolae Balcescu>> n-a reprezentat decat o oda adusa conducatorului iubit, domnul presedinte Bunea Stancu. In plus, as mai putea spune ca in acea perioada in care a fost director, Colegiul <<Balcescu >> a ajuns la <<performanta>> de a nu-si face clasele. In acest an, de exemplu, o clasa, 15 elevi, au venit prin redistribuire, fapt care nu s-a mai intamplat niciodata in istoria liceului. Mai mult decat atat, stim ca toate finantarile care s-au realizat la Liceul <<Balcescu>> in acea perioada, cand cu manifestarile despre care vorbeam, au fost facute cu sprijinul si cu implicarea nemijlocita a Consiliului Judetean – si atat timp cat cineva a avut relatii cu o persoana care in momentul de fata este anchetata de justitie, mie, personal, imi pune un semn foarte mare de intrebare despre ceea ce va urma la ISJ.

Pe doamna profesoara Dumitrescu o cunosc, dar nu pot sa spun ca in momentul de fata ar avea experienta necesara pentru a conduce Inspectoratul Scolar Judetean, pentru ca acolo situatia este foarte complicata, atat din punct de vedere al imaginii, cat si din punct de vedere financiar”.

Amintim ca pentru postul de sef al ISJ Braila si-au depus candidatura actualul inspector scolar general, Iulian Danielescu, inspectorul scolar general adjunct, Carmen Pirlog si Elena Dumitrescu, profesoara de istorie la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, care pana in 2012 a fost director al Scolii „C. S. Aldea”.