Botea, după ce a fost demis din funcția de președinte al PMP Brăila printr-o decizie a aripii Tomac: Nu renunț la calitatea de președinte al PMP Brăila. Singurul care putea lua decizia de demitere a mea este președintele Diaconescu
Profesorul Viorel Botea a fost demis aseară din poziția de președinte PMP Brăila, printr-o decizie luată de aripa Tomac, care a hotărât dizolvarea Comitetului Executiv Județean al PMP Brăila.
Contactat telefonic, Botea ne-a declarat pe această temă: „Azi noapte aripa Tomac a dizolvat Comitetul Executiv Județean al PMP Brăila, pe motiv că nu s-au trimis reprezentanți la Congresul organizat de aripa Tomac în data de 19 februarie și că organizația noastră îl susține în continuare pe domnul președinte Cristian Diaconescu. Noi am avut și întâlnirea de joi, în cadrul căreia domnul președinte Diaconescu a participat în sistem video și s-au discutat diverse probleme legate de partid”.
Întrebat care va fi poziția sa legată de PMP de acum înainte, ca urmare a deciziei de dizolvare a CEJ, Botea a comentat: „Ca de fiecare dată, eu îmi voi vedea de treabă și nu voi murdări, ca alții, imaginea partidului.
În al doilea rând, nu voi renunța la poziția mea de lider în cadrul PMP Brăila, pentru că eu am fost ales de organizație și noi avem o organizație puternică, ce vrea cu adevărat să facă treabă. Pe de ală parte, cred că poziția mea în cadrul PMP nu este atât de relevantă în contextul a ceea ce se întâmplă la nivel national și internațional în această perioadă. În această situație gravă, cu tot ce se întâmplă în jurul nostru, ca țară, noi, la PMP, ajungem să ne implicăm în certuri interne?!”.
Întrebat dacă ceea ce spune este că nu are de gând să renunțe la calitatea de membru PMP, Viorel Botea a precizat: „Nu am de gând să renunț nici la calitatea de membru PMP, dar nici la calitatea de președinte al PMP Brăila. Pentru ca eu să fiu demis, trebuie să fiu demis de conducerea înscrisă în registrul partidelor politice. În registrul partidelor politice președintele PMP este domnul Cristian Diaconescu, deci nu mai avem de discuta.
Și asta nu înseamnă că eu nu recunosc un congres sau o întâlnire pe care au făcut-o colegii noștri. Problema care se pune este ca aceste manifestări se se facă statutar, să fie făcute pentru partid, nu împotriva unuia sau altuia”
Amintim că la Congresul Extraordinar organizat pe 19 februarie la București Eugen Tomac a fost ales președinte al PMP, însă președintele Cristian Diaconescu a declarat că e vorba de „un puci în interiorul partidului” și că acel congres a fost convocat nestatutar.