Botea: Nu se facea nicio miscare pe contractele din invatamant, fara acordul lui Stancu

P1070107

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, ii da dreptate senatorului liberal Catalin Boboc, care declara ca fostul inspector scolar general al judetului, Iulian Danielescu, urma intocmai indicatiile fostului presedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu (PSD). Botea mai spune ca este foarte corecta si afirmatia liberalului cum ca Danielescu trecea in fiecare dimineata intai pe la Stancu si apoi venea la birou, la ISJ, ca sa puna in aplicare ordinele primite. Presedintele PMP, care a fost el insusi inspector scolar general, spune ca Gheorghe Bunea Stancu se amesteca foarte mult in chestiunile ce tineau de invatamantul brailean si in treburile Inspectoratului Scolar: “Pai domnul Bunea Stancu era presedintele Consiliului Consultativ al invatamantului local, ce vreti sa va spun mai mult de atat?! Domnul Boboc are dreptate. Problema este ca in momentul in care esti slab, cand vizavi de tine sunt diverse suspiciuni de coruptie, legate de diverse activitati pe care le-ai facut, in momentul in care baietii te-au prins de nas, normal ca altcineva iti face agenda”.

Intrebat ce-l interesa pe Stancu vizavi de invatamantul local, Botea a explicat: “Contracte, proiecte, toate lucrurile care tin de zona economica si este foarte clar asta. Eu stiu cu siguranta un lucru: ca in zona asta, nu se facea nicio miscare fara acordul domnului Bunea Stancu. Nu doar pe partea de lucrari, pe toate partile”.

Intrebat daca si pe perioada in care el insusi a fost inspector scolar general, fostul sef al CJ Braila a incercat sa se amestece in aceste chestiuni, Botea ne-a raspuns: “Nu avea curajul. Nu avea curajul, din urmatorul motiv: ca eu lasam directorii scolilor sa-si faca treaba corect cu licitatiile si pe vremea aia inca mai existau firme din toate zonele spectrului politic, care puteau sa acceseze lucrari; oricum, banii erau foarte putini. Dar repet, nu avea curajul sa vina sa-mi spuna mie sa pierd o licitatie, sau ceva de genul asta”.