Botea: Stancu si Danielescu – afara din Consiliul Consultativ al invatamantului!

P1070120

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este de parere ca situatia in care se afla presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, arestat la domiciliu de doua luni si care a fost trimis astazi in judecata, ar trebui scos de urgenta din fruntea Consiliului Consultativ al invatamantului judetean. Botea a explicat astazi ca Stancu aduce deservicii de imagine invatamantului local si ca un om acuzat de abuz in serviciu si aflat in arest la domiciliu nu are calitatea morala sa conduca Consiliul Consultativ (CC) amintit. Liderul PMP ii reproseaza inspectorului scolar  general, Iulian  Danielescu, atat faptul ca a pus un om politic, precum Stancu, in fruntea CC, dar si faptul ca acum nu il schimba pe acesta din functia respectiva: “Asta este o gafa de proportii, impardonabila. La conducerea invatamantului brailean – si ma refer la Consiliul Consultativ, care este un organism care ia decizii pentru invatamantului – se afla un om care este arestat la domiciliu. Vorbim despre un deficit de imagine asupra Inspectoratului Scolar, care atarna foarte greu. Normal ar fi sa se intalneasca CC in sedinta extraordinara, conform statutului, care scrie ca daca cineva a incalcat diverse reguli, poate fi schimbat fara sa-si dea acea persoana demisia. Aceasta este gafa pe care a facut-o Danielescu: a pus la conducerea CC un sef politic, ceea ce, in mod normal, nu se face. Acum Consiliul Consultativ nu-l demite pe domnul Stancu din functia de presedinte al acestui organism pentru ca este firesc ca domnul inspector general Danielescu trebuie sa mearga in continuare pe linia trasata de seful sau… Aceasta situatie mi se pare o chestie  de maxima umilinta pentru invatamantul brailean”.

Avand in vedere insa ca si asupra lui Danielescu planeaza acum acuzatii grave, privind diverse nereguli legate de organizarea unor concursuri, Botea crede ca si inspectorul scolar general ar trebui sa se retraga din CC: “Eu cer public sa se respecte legea,  fiindca scrie clar la statut ca orice persoana care are problemele cu legea trebuie sa se retraga. In educatie exista un anumit tip de cutuma, anume ca in momentul in care ai adus atingere imaginii institutiei in care te afli, te retragi. In momentul de fata, asupra Inspectoratului Scolar planeaza suspiciuni majore. Dupa parerea mea pesonala, Stancu nu mai are ce cauta in Consiliul Consultativ, pentru ca aduce clar deservicii imaginii invatamantului. Si tot dupa parerea mea, nici Danielescu nu ar trebui sa mai faca parte din acest for”.

Botea  a mai precizat ca „in primul rand, Danielescu ar trebui sa plece de la conducerea Inspectoratului Scolar si abia apoi, din CC”.