Brăila, 10-13 aprilie: „Donator cu donator, dăm o mână de ajutor!”

Echipa „Donează sânge, fii erou!” – SSMG organizează în perioada 10-13 aprilie o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Braila (str. Radu S. Campiniu, nr 25).

Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până joi, între orele 7.30-13.00, asistând personalul și oferind mici atenții donatorilor. De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

„Prin această campanie se promovează donarea de sânge în Braila, iar inițiatorii acțiunii doresc să contribuie la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge: *vârsta 18-60 ani; *greutate – peste 50 kg; *să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase, etc.); *să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); *să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; *să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); *să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; *să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după); *să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării”, spun organizatorii.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro.

„Donează sânge, fii erou!” este un proiect al Organizației Studenților Mediciniști Cluj- Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH), din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

Proiectul este susținut de Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.