„Brăila prin veacuri și în zilele noastre” – lansare de carte și omagierea lui Ioan Munteanu, la împlinirea vârstei de 80 de ani

Astăzi, 11 ianuarie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea cărții „Brăila prin veacuri și în zilele noastre”, semnată de profesorul Ioan Munteanu.

Cartea a apărut la Editura „Proilavia” (Brăila, 2022) și conține o trecere în revistă a etapelor istorice, sociale și economice ale urbei, tratate anterior și în alte lucrări ale autorului. Cititorii vor găsi informații despre Brăila ca mare centru piscicol, comerțul de cereale, trecerea prin cele două războaie mondiale, sovietizarea, industrializarea, orașul în zilele noastre, structuri urbane, demografie.

Prezintă: prof. dr. Ștefan Aftodor, prof. dr. Viorel Mortu, prof. Octavian Osanu, prof. Constantin Toader, prof. Vasile Ioan Zbarcea.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii „Panait Istrati”.

Evenimentul are o dublă semnificație: lansarea volumului amintit și omagierea profesorului și scriitorului Ioan Munteanu, la împlinirea vârstei de 80 de ani. Cetățean de Onoare al orașului Brăila și posesor al multor diplome și distincții, Ioan Munteanu este sărbătorit pentru îndelunga activitate profesională dedicată învățământului și promovării istoriei și culturii locale.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns