Camin modern pentru persoane cu handicap, inaugurat astazi in Braila

IMG_20141001_130251  IMG_20141001_130234

Un centru modern pentru persoane cu handicap a fost inaugurat astazi in Braila, pe Soseaua dig Braila- Galati, intr-o cladire in care, pana de curand, a functionat un restaurant. Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane cu handicap “Casa Sperantei” a fost amenajat de Asociatia Aura 2010, ce ii apartine Aurei Golea, si ofera celor care sunt gazduiti acolo conditii deosebite, atat in ceea ce priveste cazarea, cat si masa. Asezamantul are deocamdata o capacitate de 60 de persoane, insa dupa ce va fi amenajata si mansarda, aceasta va fi substantial marita.

“Centrul are o capacitate de 60 de paturi, fiecare camera este dotata cu baie proprie, iar beneficiarilor li se acorda gazduire, ingrijire personala, asistenta medicala si tratament de recuperare, fiindca la parter va functiona o sala de terapie ocupationala. Cei interesati sa beneficieze de serviciile noastre trebuie sa aiba certificat care sa le ateste gradul de handicap, eliberat de Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. Costul serviciilor sociale oferite in centrul nostru este de 1.000 de lei lunar”, a declarat Magdalena Manica, administratorului asociatiei.

La festivitatea de inaugurare au fost prezenti prefectul Vasilica Vilcu, primarul Aurel Simionescu, directorul DASPC,  Simona Cimpoaie si seful Agentiei pentru Prestatii Sociale, Adrian Ritzinger.

La aceasta data, inca mai sunt cateva locuri libere in “Casa Sperantei”.