Canciu, despre primarul Dragomir, care l-a trimis la psihiatru, pentru că „se crede Regele Mihai”: „Bufonul Brăilei! E înnebunit să se îmbrace în straie de căpitan. Cred că nici n-a făcut armata”

„Primarul Brăilei, Marian Dragomir, are IQ-ul sub mediu, n-a înțeles ce am vrut eu să spun cu Regele Mihai” – este reacția inspectorului școlar general al județului, Cătălin Canciu (PNL), după ce edilul șef a declarat într-o conferință de presă că mai nou Canciu se crede regele Mihai și că acesta are nevoie de medicamente prescrise de un psihiatru, ca să nu ajungă mai târziu să se creadă vreo pasăre sau vreun animal.

Comentariile lui Dragomir (PSD) au venit în contextul în care acesta l-a acuzat pe Canciu că a schimbat directorul școlii din comuna Traian, „probabil pentru că doamna fiind apolitică, nu a dorit să se înscrie în PNL sau nu este membră PNL”. În plus, primarul a menționat că a citit  o declarație a lui Canciu, ca răspuns la cererea unor părinți de a o repune în funcție pe directoarea respectivă și a constatat că șeful ISJ „i-a comparat pe părinți cu acei comuniști care i-au cerut abdicarea Regelui Mihai. Acum eu ce să vă mai spun, că ar trebui să meargă la anumite instituții inspectorul școlar general, care astăzi se compară cu Regele Mihai, iar mâine cine știe cu ce se mai compară sau ce se visează?  Poate să fie o pasăre, poate să fie orice animal. Eu nu am competențele profesionale în acest domeniu, ca să vă spun de ce inspectorul școlar se compară cu regele Mihai. Sunt cu siguranță alți specialiști în domeniu care vă pot spune de ce se compară cu Regele Mihai, dar mai ales vă pot spune ce anume ar trebui să i se prescrie, ca să nu se mai viseze astfel de personalități”.

Cătălin Canciu a explicat la ce s-a referit, atunci când a vorbit despre Regele Mihai: „Comuniștii, atunci când doreau și doresc să impună ceva, o fac cu «oamenii muncii», cu «întreg poporul». Au vrut să facă scandal, exact cum comuniștii au venit la Regele Mihai și l-au amenințat cu pistolul că dacă nu va abdica, vor umple piața din fața Palatului Elisabeta cu un milion de oameni pe care-i vor omorî.

De ce am făcut eu această comparație: pentru că la Traian, soția viceprimarului pe contul de Facebook a îndemnat chipurile părinții, elevii, foștii elevi, localnicii, să vină se semneze lista de la domnul vice, adică de la soțul dânsei, membru PSD. Eu m-am uitat pe acea listă, sunt vreo sută și ceva de nume. Se vede de la o poștă că este o mișcare a PSD-ului local. Au intrat în școală cu forța, au dat cu picioarele în ușile sălilor de clasă și i-am cerut directoarei să cheme poliția. Dacă asta este o atitudine de oameni civilizați…

Și am întrebat de unde atâta dragoste pentru un cadru didactic care a fost numit începând cu 1 septembrie. Am avut două petiții în această perioadă, din partea angajaților, am avut doi profesori care au venit la Brăila și mi-au spus că relația dintre director și colectiv nu este una tocmai normală. De altfel, chiar și doamna director, cea demisă, a venit la Inspectorat și cu un aer arogant mi-a spus că nu poate rezolva treaba decât să ia măsuri. Și i-am spus «Doamnă, faceți ce scrie legea!».

Doamna nu este din localitate. Și am zis: c e viziune are doamna pentru viitor, atâta timp cât este o detașare care poate înceta oricând, nu este o funcție obținută prin concurs? Am zis să mă gândesc la un localnic. Am găsit o tânără care are un aer dobordant, cu un optimism care mi-a plăcut și am zis că am găsit soluția. Nu este membră PNL”.

Liberalul a mai declarat că Dragomir – care, de altfel, s-a comparat în mai multe rânduri cu un vultur – nu este cel mai indicat să vorbească despre ce se cred alții, având în vedere că se costumează în militar de câte ori are ocazia: „Nu știe decât să se îmbrace în haină militară. Eu bănuiesc că nici n-a făcut armata și e înnebunit să se îmbrace în straie de căpitan. Nici măcar n-a crescut în grad, barem să-și fi pus o macaroană mai groasă, de maior. Bufonul Brăilei!

Și cu celălalt (președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac -n.r.), în aceeași… Doi indivizi certați cu orice normă de educație. Jignești, acuzi niște oameni care până la urmă reprezintă opoziția. Opoziția este parte din democrație.  Acești indivizi nu cunosc, pentru că școala lor, educația lor, prin ADN-ul lor curge doar comunism. Nu înțeleg să respecte o entitate care se numește opoziție, câțiva oameni care gândesc altfel.

Dialogul dintre ei și noi ar trebui să fie pentru brăileni, nu o mascaradă permanentă, asezonată cu jigniri”.