Canciu, după ce directorul APT Brăila a spus că anul trecut s-au investit 2,5 miliarde lei vechi în Piața Săracă: „Solicit public DEMISIA directorului Drăguț! Mă îngrijorează tupeul doamnei director de a sfida realitatea, ceea ce denotă sprijinul politic necondiționat pe care i-l acordă PSD Brăila”

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, actual secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, consideră că „ceea ce se întâmplă la Administrația Piețelor și Târgurilor Brăila este de noaptea minții”.

Canciu face acest comentariu după ce în urma criticilor sale legate de starea „jalnică” în care se află Piața Săracă din municipiu, directorul Administrației Pietelor și Târgurilor, Meluța Drăguț (PSD), l-a ironizat la modul: „Cred că domnul Canciu n-a mai fost în Piața Săracă de un an, dacă spune că arată dezolant. Am investit 2,5 miliarde lei vechi în modernizarea acelei piețe. Mă miră ce poate să spună omul ăsta…”.

În acest context, liberalul a revenit asupra subiectului, cu noi declarații legate de la „sărăcia și dezastrul din Piața Săracă”, el afirmând într-un comunicat de presă că declarațiile directorului Drăguț „au scos la iveală o problemă, una chiar penală, aș putea spune”: „Deși fotografiile prezentate de mine sunt făcute anul acesta, nu în urmă cu 100 de ani, când, la drept vorbind, piața arăta cu mult mai bine, Meluța Drăguț își permite să nege realitatea și să declare public că APT a investit anul trecut 2,5 miliarde de lei vechi în modernizarea Pieței Sărace.

Doamna director mă acuză că nu am fost de multă vreme în Piața Săracă și nu am văzut marile dumneaei investiții în valoare de 2,5 miliarde lei vechi. Locuiesc în zonă și de 50 de ani merg aproape săptămânal în Piața Săracă, dar nu am văzut nicio modernizare. Dimpotrivă, piața este într-o continuă degradare.

Cunosc fiecare colțișor din Piața Săracă. Cunosc oamenii din piață, îi văd cum se luptă cu capriciile vremii atât iarna, cât și vara. Îi respect foarte mult pentru puterea lor de a rezista într-un spațiu lipsit de cele mai elementare condiții pentru a desfășura o activitate de utilitate publică.

Ce să mai spun despre grupul sanitar? Este ferecat precum Tezaurul de stat, probabil pentru ca mizeria să nu dea pe afară și să contamineze totul în jur. Trist, foarte trist!

Dragi brăileni, vă invit să faceți o plimbare, de curiozitate măcar, să vedeți cu ochii dumneavoastră cum arată această așa-zisă piață, care a ajuns o rușine pentru Brăila.

Mă îngrijorează (cu ghilimelele de rigoare) tupeul doamnei director de a sfida realitatea, ceea ce denotă sprijinul politic necondiționat pe care i-l acordă PSD Brăila și mă întreb până unde se va ajunge cu astfel de minciuni!

Să ieși public și să spui că ai cheltuit 2,5 miliarde lei din banii brăilenilor pe repararea acoperișului și văruirea unor pereți întrece orice măsură și naște multe semne de întrebare legate de buzunarele unde au ajuns, de fapt, acești bani.

Solicit public DEMISIA directorului Meluța Drăguț pentru lipsa de viziune cu care conduce APT Brăila, eșecul în ceea ce privește rentabilizarea instituției și slugărnicia pe care o arată față de PSD. Un director care spune că o cârpeală, care nici măcar nu se vede, reprezintă modernizare, nu are ce căuta pe o funcție plătită din bani publici.

APT este abonată la bani publici aproape la fiecare rectificare de buget. Sunt rulate anual peste 11 milioane de lei, din care: cheltuieli – 11,193,560 lei, venituri – 11,293,200 lei. Unde este managementul performant al acestei instituții, de vreme ce se consumă tot? Salariile reprezintă aproape jumătate din sumă: 4,767,800 lei, din care sporuri, prime și bonificații – 451,000 lei și contracte de mandat, comisii și comitete – 538,000 lei, datele sunt vizibile în ultima rectificare de buget a APT pe 2022.

Să ceri bani doar ca să îți asiguri salariile, asta da «management» performant! Ca să nu mai spun că membrii Consiliului de Administrație APT, aproape aceiași de ani de zile, neobosiții Anghelescu Stoica, Bălan Marițica, Drăgan Ion, Grigore Viorica și Stoian Daniel, reaprobați din 4 în 4 ani, sunt plătiți pentru nimic cu peste 3.000 lei pe lună.

În 2022 conducerea APT a solicitat și i s-a aprobat în CLM achiziționarea de servicii juridice de consultanță și asistență, pentru ca societatea să fie reprezentată în instanță până la ocuparea prin concurs a unui post de consilier juridic. Interesant de menționat este că preocuparea privind asigurarea serviciilor juridice a venit pe fondul existenței pe rolul instanțelor și a executorilor judecătorești a unui număr de 50 de procese.

Că ATP este o anexă a PSD Brăila nu mai este o noutate pentru nimeni. În 2019 Meluța Drăguț a răspuns comenzilor politice venite de la Județeana de partid și a concediat angajați aflați în subordine din motive imaginare și chiar ridicole, dar a pierdut în instanță procesele intentate de aceștia.

În 2020 s-au investit zero lei în tarabe de fibră, în vitrine frig, în lăzi frigorifice, în schimb s-a plătit leasing-ul pentru un automobil. A fost achiziționată chiar și o mașină de numărat bani. La atâția bani rulați la APT, mi se pare și normal să faci o asemenea investiție!

În 2021, o mare parte din banii care ar fi trebuit investiți în modernizarea piețelor a mers către reabilitarea sediului instituției. O fostă grădiniță a fost transformată în sediu APT, demonstrând că niciun efort nu este prea mare, atunci când vorbim despre confortul directorilor. Astfel, confortul șefilor APT a primat și de această dată în fața confortului pe care ar fi trebuit să îl regăsească brăilenii în piețe.

Tot în 2021 pe lista de achiziții a APT s-a aflat și o mașină de curățat cu jet. Având în vedere că serviciul de curățenie în piețe este externalizat, mă gândesc că mașina cu jet a fost cumpărată pentru a face niscai curățenie printre membri PSD angajați de-a lungul timpului în acest sac fără fund numit APT”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns