Canciu, numit din nou în fruntea ISJ Brăila: În ultimele trei luni a suferit învățământul brăilean. Din septembrie va fi o echipă nouă. Corina Ciupală va fi inspector școlar general adjunct

Profesorul Cătălin Canciu (PNL) consideră că prin numirea sa ca inspector școlar general al județului Brăila începând cu 1 septembrie se repară o nedreptate, respectiv faptul că în urmă cu circa trei luni a fost schimbat din această funcție fără niciun motiv concret, fără să i se reproșeze vreo greșeală în activitatea sa managerială.

Canciu a afirmat la vremea respectivă că demiterea sa din funcție a fost lucrătura unor colegi de partid și că a avut ca motiv faptul că a declarat public că susține candidatura lui Ludovic Orban la președinția PNL, și nu candidatura premierului Florin Cîțu.

Cătălin Canciu ne-a declarat astăzi că revenirea sa în fruntea ISJ Brăila este una în interesul învățământului local, fiindcă este importantă continuitatea: „Săptămâna trecută mi s-a cerut de la Minister acordul pentru revenirea în funcția de inspector școlar general și am fost de acord să revin la Inspectoratul Școlar Județean pentru a cincea oară. Dorința mea este doar de continuitate, pentru că aceste trei luni nu au făcut decât să sufere sistemul de învățământ brăilean, din punctul meu de vedere. Continuitatea este foarte importantă. Va fi o echipă managerială nouă începând cu 1 septembrie și merg la Inspectorat cu aceleași gânduri bune, cu aceeași energie”.

Întrebat dacă apreciază că în acest fel s-a reparat o nedreptate, Canciu a spus: ”Nu știu… Până la urmă, cred că atunci când se amestecă lucrurile din politic cu cele din educație nu întotdeauna iese foarte bine. Haideți să spunem că da, s-a reparat o nedreptate”.

Întrebat cine va mai face parte din acea „echipă nouă”, Canciu a răspuns: „Doamna Corina Ciupală îl va înlocui pe domnul Dan Gheorghiță în funcția de inspector școlar general adjunct și va mai face parte din echipă și doamna Cici-Mihaela Bolovan, care ocupă funcția de inspector școlar general adjunct din februarie, dacă nu mă înșel. Ambele au dovedit calități manageriale la școlile la care au fost directoare și au o experiență bogată în domeniu”.