CAPRARIU: DOAMNA RASNOVEANU NU ARE CAPACITATE MANAGERIALA. SUNT NISTE LIMITE… E GREU SA AI O VIZIUNE MANAGERIALA, SA STITI!

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) este de parere ca problemele pe care le intampina pacientii internati in Spitalul Judetean in a-si recupera cheltuielile cu medicamentele si chiar faptul ca acestia nu sunt informati ca pot sa deconteze aceste cheltuieli sunt inca o dovada a incompetentei manageriale a celei care conduce unitatea respectiva: dr. Delia Rasnoveanu (foto).

Caprariu declara ca in loc sa tina sedinte in care sa le aminteasca medicilor ca sunt obligati sa-i informeze pe pacienti ca au dreptul sa-si recupereze cheltuielile, daca ajung sa cumpere anumite medicamente care nu sunt in spital si de asemenea, sa complete formularele aferente, managerul Rasnoveanu ar face mai bine sa introduca niste proceduri foarte clare, precum si sanctiuni: “Asta ne arata limitele competentei managerului general. Arati ca, de fapt, tu nu poti sa impui o regula. Daca este o obligatie legala, e foarte usor sa fie bagata in fisa postului, medicul sa ia la cunostinta, sa semneze pentru asta si sa se stabileasca sanctiunile – fiindca intotdeauna daca o norma nu are niste sanctiuni, ea este aleatorie. E o procedura simpla… Exista un sistem de management al calitatii in medicina, in sistemul medical, inclusiv asta se poate introduce acolo, este o simpla fisa care i se da pacientului, in care se spune “Ai bifat ca ai luat la cunostinta ca poti sa-ti recuperezi cheltuielile pe aceasta cale?>>. Omul a semnat si a luat fisa aia… E chestie de proceduri.

De-asta spun ca doamna directoare nu are capacitate manageriala. Sunt niste limite… Este si asta stiinta, este si asta o arta si nu poti s-o dobandesti… E greu sa ai si o viziune manageriala, sa stiti! Sunt oameni care au facut facultati de management si care nu au aceasta viziune”.

Cat priveste comentariile managerului Rasnoveanu, privind faptul ca pacientii sunt nemultumiti, dar nu vor sa declare in scris care este medicul care le-a cerut sa-si cumpere medicamente, pentru ca acesta sa fie sanctionat fiindca nu a intocmit formularul obligatoriu pentru astfel de cazuri, Caprariu a spus: “Acum facem politie, facem Securitate?! Va dati seama, astea sunt niste metehne… sa spuna ala, sa <<toarne>>… Nu, haideti sa facem o procedura, astfel incat factorul uman si arbitrariul sa fi eliminat din chestia asta”.