Carmen Ion, despre cartea „Cioburi de suflet – întâmplări triste din viața copiilor prinși în plasa sistemului de adopție”: „Vă rog să o citiți!”

O pledoarie de suflet pentru o carte scrisă pentru a fi citită cu inima. O lucrare de cercetare care a dus la concluzia că este necesară îmbunătățirea legislației în domeniul adopției, dar și la scrierea unei cărți  – este subiectul despre care a vorbit într-o recentă conferință de presă prof. univ. Carmen Ion, membră a Organizației Femeilor Liberale.

Aceasta a precizat că a beneficiat de sprijinul Asociației Liberale „Dăruiește un zâmbet” pentru lansarea cărții „Cioburi de suflet – întâmplări triste din viața copiilor prinși în plasa sistemului de adopție”, scrisă împreună cu Beatrice Cichindel: „Sunt cioburi de suflet desprinse din realități. Poveștile sunt actuale, pentru că noi, în carte, nu vorbim numai despre copii, vorbim și despre adopție, despre imposibilitatea adopției, despre reaua credință a părintelui biologic, care, cu toate că nu este de acord cu adopția, nici nu-și ia copilul acasă, despre acei părinți care și-au amanetat viața și strâng până la epuizare procentul de 3,5%, ca să acopere costurile uriașe pe care le presupune îngrijirea copiilor, rețetele medicale, etc.

În cartea noastră sunt strânse povești cu asistenții maternali. Vreau să vă spun că este cea mai bună carte despre adopție și vă rog să o citiți”.