Cătălin Boboc: Nu voi candida pentru funcția de președinte al PNL Brăila. Am analizat lucrurile și am tras concluzia că este o decizie înțeleaptă să nu candidez

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a decis să nu candideze pentru funcția pe care acum o ocupă interimar. El a luat această hotărâre după ședința de ieri a Biroului Politic Județean, în care s-a aprobat organizarea Conferinței Județene a PNL Brăila – în cadrul căreia se va alege noua conducere – pe data de 9 iulie, și nu pe 31 iulie, cum fusese stabilit inițial.

Liderul liberal ne-a declarat astăzi că pentru el candidatura la funcția de președinte nu a fost, în sine, o miză, ci interesul său a fost acela de a pune capăt luptelor interne și a crea o echipă unită: „Declarațiile mele din cursul timpului, de când sunt președinte interimar, au fost așa: decizia de a candida nu este una care ține doar de mine, ci ține de modul în care voi considera eu că se pot așeza lucrurile în final, astfel încât să nu mai existe atâta tensiune, dispute. Asta am zis din prima clipă, așa am analizat și am tras concluzia că este o decizie înțeleaptă. Și eu cred că la experiența mea,  am chiar obligația să iau unele decizii înțelepte.

Exact ce spuneam la Conferința municipală, cred că noi toți avem obligația să încercăm să contribuim, fiecare cu ce putem, cu experiența noastră, la o construcție, lăsând în plan secund obiectivele personale, care în politică nu sunt potrivite. Noi trebuie să înțelegem din experiențele trecute că prea mult individualism strică și că echipa poate să obțină rezultate mult mai bune. Iar pentru mine, care am ocupat diverse poziții, miza cea mai mare nu era de a fi președinte sau de a avea o anumită funcție, ci să încercăm să mișcăm cu adevărat ceva”.

Amintim că deputatul Alexandru Popa a anunțat ieri că și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL Brăila, el fiind susținut de 41 de organizații liberale din totalul celor 44 de organizații existente în județ.