Cătălin Canciu (PNL), despre tarifele mari practicate de CUP Dunărea Brăila: „Salariile alea de lux de la CUP de unde să vină, decât din niște tarife foarte ridicate?”

Cătălin Canciu, candidatul PNL la Primăria municipiului Brăila, acuză „șarlatania” pe care au încercat-o înainte de alegerile locale președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD) și primarul Marian Dragomir (PSD), pentru a păcăli electoratul că a fost eliminată taxa pe apa de ploaie.

Canciu a declarat că dispariția taxei pe apa de ploaie din facturile emise de CUP Dunărea (ai cărei șefi sunt membri PSD) în luna aprilie era primul pas în acest plan pus la cale de PSD-iști, care sperau ca în acest fel să obțină un număr suplimentar de voturi de la brăilenii mulțumiți că au scăpat de controversata taxă. Asta cu atât mai mult, cu cât în municipiu administratorii unor asociații de proprietari le-au spus oamenilor că din luna martie s-a eliminat taxa pe apa de ploaie.

Dispariția taxei amintite din facturi, precum și anunțurile puse de administratori la scările de bloc, privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, au făcut ca diverși politicieni sau reprezentanți ai societății civile să pună întrebări incomode legate de acest subiect și să ceară administrației locale PSD niște explicații clare:

*A fost eliminată sau nu taxa pe apa de ploaie?

*Dacă da, pe ce temei legal?

*Dacă nu, de ce nu mai apare în facturi?

Fiindcă se îngroșa gluma și ceea ce putea fi o păcăleală de câteva luni risca să devină ceva mult mai grav, în luna mai CUP Dunărea a reintrodus taxa pe apa de ploaie în facturi. Tot fără să dea cineva vreo explicație.

Cum comentează Cătălin Canciu joaca aceasta de-a hocus-pocus cu taxa pe apa de ploaie, în care CUP și PSD Brăila fac după cum au ei chef și nu dau niciun fel de explicații cetățenilor plătitori de taxe și impozite?

„O minciună, o șarlatanie, o escorcherie, «Hai să prostim brăilenii, să uite de această taxă, să trecem cumpăna asta pe care o avem pe 9 iunie și după aceea facem noi ce știm noi mai bine, taxe, taxe și iar taxe, pentru că astea ne țin în viață!».

Vorbeam în Chercea, pe o stradă și mă întrebau oamenii: «Ce ne oferiți dvs, că toți promiteți?». Eu am spus «Nu promit absolut nimic. Eu vă ofer doar normalitatea».

Domnule, CUP Dunărea este de mărimea unei fabrici, are 1000 de oameni. Oamenii ăia trebuie plătiți. Unii cu salariul minim, pentru că nu merită mai mult, în accepțiunea acestor doi «lideri» și jumătatea cealaltă, care este salarizată cu salarii de lux. Salariile astea de unde să vină, decât din niște prețuri foarte ridicate? PSD-ul, concepția, filosofia, funcționarea socialistă este bazată exclusiv pe taxe”.

Cât privește faptul că o posibilă decizie de includere a taxei pe apa de ploaie în prețul serviciilor de canalizare, luată fără un acord al Consiliului Local și fără o discuție în ADI Dunărea, ar putea fi ilegală, Canciu a comentat: „Li s-a întâmplat ceva în 8-10-20-30 de ani de nefăcut nimic pentru Brăila? Nu. Au văzut că se poate. Prin urmare…”.

 

Publicitate electorală – Comandat de Partidul Național Liberal, executat de PFA Dan Mihaela, cod mandatar financiar 21240015

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns