Cele mai bune rezultate obținute în acest an de sportivii secției de box din cadrul CSM Brăila

Rezultate meritorii obținute de sportivii secției de box din cadrul Clubului Sportiv Municipal Brăila, în cursul acestui an și evidențiate de  conducerea clubului, într-un comunicat de presă. Mai concret, boxerii de la CSM au obținut următoarele performanțe:

*La juniori, sportivii Grigorie Daniel Adrian, la categoria 60 kg și Suvache Alexandru, la categoria 66 kg, vor participa la Campionatul Mondial, competiție care va avea loc în Armenia, la Erevan, în perioada 21.11-04.12.2023.

Participarea la această competiție le-a fost asigurată datorită rezultatelor obținute în anul 2023, respectiv locul I la Cupa României (Suvache Alexandru) și locul I la Campionatul Național (Grigorie Daniel Adrian).

Sportivii menționați sunt medaliați cu bronz la Campionatul European pentru Juniori, competiție care a avut loc la Ploiești în perioada 19-30.07.2023.

*În perioada 2-8.10.2023 s-a desfășurat la Brăila Campionatul Național de Box pentru Juniori, competiție la care sportivii CSM au obținut la categoria 60 kg o medalie de aur, prin Grigorie Daniel Adrian, și două medalii de bronz, prin Băcilă Ștefan și Radu Florin, la categoriile 63 kg, respectiv 48 kg.

*Sportivul Bârsănescu Iuli Andrei a participat în perioada 24.09-04.10.2023, la Campionatul Balcanic pentru Seniori, în Bulgaria, la Albena, unde a obținut locul II.

*La Campionatul Balcanic pentru Tineret și Juniori, care s-a desfășurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 23-28.10.2023, sportivul Badea Dragoș a obținut medalia de aur la categoria 86 kg.

În cadrul acestei competiții, sportivul CSM Brăila, Bârsănescu Iuli Andrei a susținut un meci de verificare cu sportivul Găvai Alexandru, de la Clubul Sportiv Dinamo București, fiind desemnat câștigător de către arbitrii străini ai competiției, cu un rezultat de 5-0. Acest rezultat i-a asigurat sportivului participarea la Campionatul European pentru Seniori U-22, care se va avea loc la Budva, în Muntenegru, în luna noiembrie. Totodată, în anul 2023 Bârsănescu Iuli Andrei a devenit campion național la U-22, fiind și câștigător al Cupei României pentru Seniori.

Sportivii sunt legitimați în cadrul CSM Brăila, fiind totodată și componenți ai Centrului Olimpic de Juniori de la Brăila, pregătiți de antrenorii Perțea George Mihai și Pița Marian.