CHIRIAC: AM GASIT UN SPATIU IN BRAILA IN CARE SA MUTAM SPITALUL TBC, IN CAZ CA NU PUTEM CUMPARA IMOBILUL IN CARE FUNCTIONEAZA ACUM ACEST SPITAL

Presedintele Consiliului Judetean Braila, lulian Chiriac, are de gand sa faca o vizita la sediul Congregatiei Jesu din Bucuresti, pentru a discuta personal cu reprezentantele acestui ordin catolic, despre cumpararea de catre CJ a imobilului in care functioneaza in prezent  Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC). Chiriac s-a saturat sa poarte de luni de zile aceeasi corespondenta cu Congregatia Jesu, in care CJ ofera pentru imobilul respectiv circa 850.000 euro, iar cealalta parte, care este proprietarul cladirii, cere 900.000 de euro, desi de fiecare data i s-a explicat ca autoritatile brailene nu au posibilitatea legala sa dea acea suma.

Daca reprezentantele ordinului amintit par a nu intelege din adresele scrise ca legea obliga CJ sa ofere cel mult suma rezultata din evaluarea expertilor, seful judetului vrea sa le explice acest lucru intr-o discutie fata in fata: ”Mi-am programat ca dupa alegerile parlamentare sa fac o deplasare impreuna cu reprezentanti ai CJ – si aici ma refer la consilieri din toate spectrele politice -, sa mergem la Congregatie, pentru o noua discutie. Si sper ca pana la sfarsitul anului sa inteleaga si dansii ca trebuie sa respectam legea din Romania, procedurile legale, sa inteleaga ca nu putem oferi mai mult decat acea expertiza facuta de un evaluator acreditat, independent, asumat de toata lumea si sa-l recunoasca, astfel incat sa ajungem la o concluzie finala, sa putem sa cumparam de la ei acel spital”.

Amintim ca la acest moment, CJ nu mai plateste chirie pentru spatiile ocupate de Spitalul TBC, fiindca, potrivit lui Chiriac, legislatia in vigoare nu-i mai permite acest lucru – ca atare, unitatea medicala amintita poate fi evacuata oricand de catre proprietar. Iulian Chiriac spune insa ca CJ are o varianta de rezerva, pentru a muta spitalul amintit, in caz ca se va ajunge la asta: “Am  gasit o locatie in Braila, unde este spatiul Consiliului Judetean, se poate amenaja si putem muta si acolo spitalul. Suntem pregatiti, am analizat toate posibilitatile, deci spitalul nu se va reloca sub nicio forma la Galati, Bucuresti, Budapesta sau in alta parte; vom pastra aici paturile, toti angajatii, bolnavii nostri, avem grija de ei”.

Presedintele CJ nu a vrut sa spuna, deocamdata, care este exact cladirea pe care o are in vedere pentru mutarea Spitalului TBC.