CHIRIAC: CINE CITESTE PRESA ZICE CA LA CONDUCEREA HC DUNAREA AIA MAI AU PUTIN SI SE BAT. ERAU APROAPE…

Presedintele  Consiliul Judetean Braila, Iulian Chiriac, nu crede ca scandalul si “santajul” – cum il numeste el –  care se intampla la varful HC Dunarea au la baza niste nereguli financiare care s-ar intampla acolo cu banii publici, ci este de parere ca e vorba mai degraba de chestiuni personale. Chiriac a explicat astazi ca desi vicepresedintele Stefan Catalin Iordache (PND) il acuza pe presedintele Marius Caranica (PSD) ca a facut manevre ilegale cu banii HC Dunarea, auditul realizat zilele trecute de CJ a dovedit ca totul este in regula la club, pe partea financiara.

Ca atare, seful judetului cred ca problemele tin de o disputa personala intre Caranica (foto1) si Iordache (foto2), cu efecte dezastruoase asupra imaginii clubului, a Consiliului Judetean si a Brailei:  “Mi se pare ca sunt lucruri personale care se regleaza intre cele doua personaje, dar se pare si am auzit ca s-a lasat si cu reclamatii, cu plangeri penale si asa mai departe.

Dar este urat in primul rand in calitate de cetatean al acestui oras si al acestui judet sa ne facem de ras in intreaga tara si de ce nu, in intreaga lume. Va dati seama ca cine citeste, o jucatoare pe care vrem s-o aducem aici, va fi foarte speriata ca la conducerea clubului aia mai au putin si se bat. Erau aproape…

De fiecare data am spus si sa faca un Regulament de ordine interioara: nu au voie sa interactioneze cu jucatoarele, cu antrenorul, ci doar in mod civilizat si institutional; sa nu vina in anumite stari decat cea normala la jocul echipei, la sedintele pe care le face clubul. Se pare, sunt anumite declaratii ca unii nu erau in starea lor de normalitate…

Dupa ce vom termina acest lucru, va fi Regulament separat pentru conducerea clubului, Regulament ce am rugat incepand din luna august a anului trecut sa fie facut, cu sanctiuni foarte clare, sanctiuni care vor merge si pana la excluderea din conducerea clubului”.

Intrebat daca ia in calcul sa renunte la antrenorul Florentin Pera – pe care vicepresedintele Iordache il considera vinovat, printre altele, de plecarea unor jucatoare de la club -, Chiriac a comentat ca “i se pare un nonsens” sa schimbe antrenorii “ca pe ciorapi”: “Domnul Pera a venit la HC Dunarea intr-o situatie complicata, cand nu erau bani, cand jucatoarele erau neplatite. Deocamdata, domnul antrenor Pera ne-a demonstrat ca in calitate de om, si-a facut datoria, iar la sfarsitul lunii mai, cand se va termina campionatul, vom analiza sau va analiza clubul si calitatea dansului de antrenor. Domnul Pera are un contract cu HC Dunarea Braila pe criterii de performanta asumate”.

Declaratia integrala a presedintelui Chiriac pe aceasta tema, aici: