CHIRIAC: DACA DR. TRIFAN CONSULTA PACIENTI NUMAI CAND ARE CHEF, SA-SI FACA UN CABINET PRIVAT, SA PLECE DIN SPITALUL JUDETEAN!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, considera ca unii medici din Spitalul Judetean nu au inteles inca faptul ca daca sunt angajati in institutia amintita, au drepturi, dar au si obligatii, iar una dintre obligatii este sa vina si sa consulte pacientii, atunci cand sunt solicitati, pe perioada programului lor de lucru. Chiriac a facut acest comentariu cu referire la medicul Stefan Trifan, de la Neurochirurgie, care coboara la UPU sa consulte pacientii numai cand “are chef”, iar daca n-are chef, nu vine, rezultatul fiind ca se intampla uneori ca bolnavii sa fie trimisi la Spitalul Judetean Galati, in lipsa de alta solutie.

Presedintele CJ a spus astazi ca i-a cerut managerului spitalului brailean, dr. Mihail Iugulescu,  sa ia masuri, pentru ca are cadrul legal pentru a sanctiona orice subordonat care nu-si respecta atributiile de serviciu: “Orice contract de munca – al doctorului, al asistentului, al asistentului sef – are si obligatii, dar are si drepturi. Poate ca domnul doctor a citit doar drepturile pe care le are. Eu l-as sfatui sa mai ia odata contractul de munca si sa citeasca si obligatiile pe care le are in acel contract. Daca el nu le respecta, exista Comisia de disciplina si ar trebui aceasta Comisie de disciplina sa functioneze in cadrul Spitalului Judetean. Sanctiunile sunt foarte clare, pe lege, in functie de evenimentele petrecute”.

Chiriac a mai comentat ca daca e obisnuit sa faca numai ce are chef si cand are chef, dr. Trifan n-are decat sa plece din Spitalul Judetean si sa-si faca un cabinet privat, unde va fi propriul sau stapan si nu va da socoteala nimanui.

Amintim ca zilele trecute, presedintele CJ a fost sesizat de catre consilierul Marian Sirbu (PNL) cu privire la faptul ca in urma cu un an, liberalul a prezentat public un caz concret cand doctorul Trifan a refuzat sa coboare sa consulte un pacient lovit la cap – barbatul fiind transportat ulterior la Spitalul Judetean Galati. Sirbu a mai spus ca nu a fost informat nici pana la acest moment daca s-a luat vreo masura, dar banuieste ca nu s-a intamplat nimic, fiindca medicul amintit continua sa se comporte in acelasi fel.