Chiriac (PSD): „Cum s-a angajat soția lui Bucălău la Camera Agricolă?”; Bucălău (PNL): „Soția mea s-a angajat prin concurs la Direcția Agricolă. Eu nu v-am întrebat cum s-a angajat soția dvs la Transgaz”

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), declară că liberalii îi acuză pe PSD-iști că „u acaparat toată administrația locală”, făcând angajări pe criterii politice, dar încă n-au răspuns, atunci când el l-a întrebat pe secretarul general al PNL Brăila, Alexandru Bucălău, cum a fost angajată soția sa la Camera Agricolă.

Discuția cu privire la angajările pe criterii politice a fost deschisă de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, care a prezentat public luna trecută lista celor 15 consilieri județeni PSD care sunt angajați în diverse instituții ale statului, undele subordonate CJ, cu salariile acestora cu tot. În plus, Popa a spus că liberalii vor prezenta într-o conferință de presă viitoare și lista consilierilor municipali angajați la instituții de stat sau chiar la instituții subordonate Primăriei Brăila.

Ca răspuns, Chiriac a afirmat că o mătușă a deputatului Popa, precum și soția lui Alexandru Bucălău s-a angajat la Camera Agricolă, lăsând să se înțeleagă că a fost vorba tot de angajări pe criterii politice.

„Nici până acuma nu am primit un răspuns ceea ce se întâmplă la Camera Agricolă. Ba dimpotrivă, domnii de la PNL au recunoscut că e normal să ai o mătușă angajată la stat, fără niciun fel de probleme. Ca să nu spun că el (Alexandru Popa -n.r.) și-a scos toată această declarație cu mătușa, dar a uitat să răspundă la angajările făcute de ceilalți membri PNL – și mă refer la domnul Bucălău.

Deci nu răspunde decât pentru mătușile domnului bătăuș de la Cireșu, domnul Popa. Mai sunt și multe alte instituții în care s-au făcut angajări pe bandă rulantă, membri PNL. Cum e DSVSA și multe, multe altele”, a declarat la cea mai recentă conferință de presă șeful județului.

Întrebat care sunt acele „multe, multe” alte instituții unde s-au făcut astfel de angajări ale liberalilor „pe bandă rulantă”, președintele CJ a răspuns: „Nu știu, cred că și la DJTS sunt angajări, Direcția Agricolă, cred că și APIA”.

Întrebat la finele săptămânii trecute unde și cum a fost angajată soția sa, Bucălău ne-a declarat că aceasta nu a fost angajată la Camera Agricolă, ci la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, în 2021, prin concurs: „Nu are nicio funcție. Mie mi se pare un pic calomnie, atât timp cât discuți fără a avea niciun fel de dovadă. Pe mine nu m-a interesat niciodată familia vreunuia dintre ei, nu am întrebat cum s-a angajat soția domnului Chiriac la Transgaz, prin ce metode și așa mai departe. Nu m-a interesat, este treaba lui, să fie sănătoși și el, și familia dumnealui.

Apropo  de sinecuri, exact ce spuneam mai devreme, hoțul strigă «hoții!». Aș vrea să mă adresez public consilierilor județeni PSD și președintelui CJ Brăila, ca de acum înainte, în cadrul ședințelor CJ, când se votează cu privire la instituțiile din subordinea CJ, iar acești consilieri județeni se abțin sau nu votează, să ne explice și nouă de ce nu votează.  Ei nu votează pentru că fac parte din acele structuri, lucrează acolo, dețin funcții, câștigă bani. Să ne spună și nouă, brăilenilor, ce funcții dețin acolo și ce salariu încasează”.