Circa 100 de elevi și profesori brăileni au fost premiați aseară în cadrul Galei de Excelență în Educație

Teatrul “Maria Filotti” a găzduit aseară Gala de Excelență în Educație, eveniment în cadrul căruia au fost premiați circa 100 elevi și profesori brăileni pentru performanțele obținute la olimpiadele, competițiile și concursurile naționale și internaționale  școlare și sportive desfășurate în anul școlar 2021-2022.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Județean Brăila, Primăria municipiului și Inspectoratul Școlar Județean și s-a desfășurat pe data de 6 Decembrie pentru că aceasta este ziua în care când se sărbătorește Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al Brăilei.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Elena Tudor, i-a îndemnat pe cei prezenți să nu uite un lucru: „Cu toții avem de învățat. Și noi de la elevi, și elevii de la noi. Să învățăm să nu mai judecăm cartea după copertă și să rămânem oameni până la capăt, apreciind întotdeauna ceea ce este valoros”.

Președintele CJ, Francisk Chiriac, a declarat: „Și în seara aceasta, ca în fiecare an când am fost pe scenă și am premiat elevii, sala este plină. Și mă bucur că copiii, brăilenii, sunt excelenți. Astăzi îi premiem pe cei care într-adevăr au avut rezultate excepționale la învățătură, dar și la sport. Nu pot să vă promit decât că vom fi foarte atenți la excelență, că o vom premia”.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a declarat că administrația locală va susține întotdeauna învățământul și va premia performanța:  „Performanța o reprezentați dvs, toți cei din această sală, pentru că profesori extraordinari au reușit să călăuzească elevi, elevii au reușit să cucerească cele mai frumoase trofee naționale și internaționale la olimpiadele școlare, iar părinții, ca întotdeauna, au reușit să-i sprijine. Dvs ați reușit să impuneți respect pe plan național și internațional”.

Premiile în bani acordate au fost după cum urmează: *pentru premii la olimpiadele internaționale – 9.600 lei; * pentru premiul I la fazele naționale ale olimpiadelor – 4.800 lei; *pentru premiul II la fazele naționale ale olimpiadelor – 3.200 lei; *pentru premiul III la fazele naționale ale olimpiadelor – 800 lei; *pentru media 10 la examenele naționale – 3.000 lei.

De asemenea, au fost premiați cu câte 1.000 lei și profesorii îndrumători ai elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

Valoarea totală a premiilor acordate în acest an la Gala de Excelență în Educație a fost de circa 300.000 lei, fondurile fiind asigurate în mod egal de Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Brăila.

În ceea ce privește olimpiadele internaționale pe discipline școlare, au fost premiați următorii elevi: *Radu Ioan Stoian – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului; * Bogdan Mihai Ciocîrlan – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică; * Tudor Alexandru Minaev – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa; *Andreea Ștefania Zaharia – premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Neogreacă.

De asemenea, au fost premiați elevi care au obținut premii la olimpiadele naționale de limba și literatura română, geografie, limba germană, limba engleză, limba rusă modernă și maternă, religie, robotică, TIC, educație tehnologică, fabricarea produselor din lemn, canto clasic, pedagogie, psihologia educației și șah, precum și elevii de la Liceul cu Program Sportiv care au obținut rezultate meritorii în atletism și lupte libere.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns