CJ Braila contribuie cu peste 100.000 lei la construirea clopotnitei bisericii din Bertesti

clopotele__biserica_evanghelica__comuna_cristian__judetul_brasov_66490000_45370900

Liberalii braileni se gandesc la sanatatea fizica a concetatenilor lor, dar si la sanatatea spirituala. Cel putin asa par a face consilierii judeteni Vasile Cortez si Ovidiu Nechita, care au luptat sub semnul crucii la cea mai recenta sedinta a CJ, pentru a obtine bani mai multi pentru construirea clopotnitei Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, din comuna Bertesti.

Gandirea initiala era ca la proiectul ce va fi realizat in asociere de Primaria Bertesti si CJ Braila, fiecare dintre parti sa contribuie cu cate 60.000 lei, insa cand acesta a fost supus discutiei alesilor locali, Vasile Cortez a solicitat ca finantarea CJ sa sporeasca la mai mult de dublu, pentru ca lucrarea sa se poata finaliza: “Propun sa suplimentam acei 60.000 de lei cu inca 70.000 lei, ca lucrarea sa fie terminata. Vreau sa observati ca domnul primar de la Bertestii de Jos a facut doua proiecte de cand am inceput asocierea: un dispensar – deci s-a gandit la sanatatea oamenilor prin medicina – si o biserica – sanatatea oamenilor prin credinta. Aceasta lucrare trebuie terminata, domnul primar a muncit foarte mult, stiti ca i-am respins o data proiectul, a umblat si e pacat sa plece iarasi dezamagit de aici”.

Presedintele CJ, Viorel Mortu, a fost insa de parere ca suplimentarea este mult prea mare, mai ales ca de principiu, asocierile cu primariile s-au facut in conditiile in care partile contribuie cu sume egale: “Daca dam jumatate cu jumatate, la ceea ce ofera Primaria, eu cred ca respectam intr-un fel spiritul colaborarii. Nu putem da la nivel de dublu si ceva, fata de ce da Primaria!”.

“Atunci 60.000 sa fie suplimentarea de la CJ, nu 70.000…”, a mai “lasat la pret” Cortez.

Consilierul Ovidiu Nechita a sarit si el in  sprijinul colegului sau de partid, primarul de Bertesti: “Procentual, aveti perfecta dreptate, domnule presedinte, inseamna mult, inseamna dublu si ceva, dar ca suma, inseamna foarte putin. Daca in alte parti, s-au putut da 6 miliarde lei vechi, acum, pentru finalizarea unei lucrari daca dam un miliard, eu cred ca nu este foarte mult”.

La apelul soptit al lui Cortez, “Mariane, ajuta-ma!”, a intervenit si consilierul Marian Capatana (independent): “Parohia de la Bertesti nu este o parohie puternica si stateam sa ma gandeam daca n-ar fi bine totusi sa ajutam Bertestiul asta. V-as ruga, daca se poate, sa sustinem propunerea colegului Cortez”.

In final, consilierii au aprobat dublarea sumei alocate initial.