CJ Braila le cumpara tablete consilierilor judeteni, ca sa-i scape de mapele cu sute de coli de hartie

tableta-samsung-galaxy-note-101-n8000-16gb-3g-android-40-white

La cativa ani dupa ce Primaria Braila a cumparat laptopuri pentru consilierii municipali, ca sa faca economie la hartie, conducerea Consiliului Judetean a decis sa faca acelasi lucru, achizitionand tablete pentru alesi. Presedintele CJ, Viorel Mortu, a anuntat astazi ca va supune votului consilierilor judeteni un proiect de hotarare pe aceasta tema, in sedinta ce va avea loc la finele lunii septembrie. Seful judetului a explicat ca multi consilieri i s-au plans ca au dificultati in a intra in posesia mapei cu documente, in a accesa arhiva de hotarari ale CJ si i-au spus ca a se folosi mape cu zeci sau chiar sute de coli de hartie la fiecare sedinta este o maniera de lucru depasita, avand in vedere evolutia tehnologiei. Ca atare, Viorel Mortu a decis sa aloca bani de la buget pentru cumpararea unui numar de 32 de tablete: „Voi propune spre vot in sedinta de septembrie ca sa achizitionam pentru toti consilierii judeteni tablete cu memorie foarte buna, astfel incat ei sa primeasca pe tablete in timp util toate informatiile referitoare la sedinte si sa le si stocheze. Consilierii reclama adesea ca n-au acces la informatia completa, ca daca muncesc, nu au timp sa vina sa consulte mapele in timpul programului si ca dupa ora 17 este inchisa camera consilierilor. Si atunci, prin tablete, categoric se asigura acces complet la informatie.

Reprosul a fost repetat, am luat act de mahnirea lor si am luat problema in serios. Acum se lucreaza la preturi, nu stiu cat vor costa, insa noi consumam circa 42 de topuri de hartie/luna numai pe chestia asta si in aceste conditii, ele se vor amortiza intr-un an si jumatate”.

Seful judetului a mai precizat ca tabletele vor fi blocate, cand este vorba de utilizari care nu au legatura cu Consiliul Judetean, pentru ca acestea nu sunt cumparate ca sa aiba alesii pe ce sa se joace: “Noi ne luam masuri de prevede ca sa blocam orice alta utilizare; pai ce, ei se joaca pe tableta, in timp ce noi ne strofocam?! Tableta va fi una pur tehnica!”.

Viorel Mortu nu a exclus posibilitatea ca vreunul dintre consilieri sa aiba dificultati in a folosi tableta, insa a precizat ca daca se va intampla asa ceva, alesii respectivi vor fi instruiti cum sa umble cu ele.