Col. Paraschiv, adjunctul șefului Jandarmeriei Brăila: „Artistul pe care l-am amendat de Zilele Brăilei a folosit un limbaj licențios și a incitat și publicul la folosirea limbajului licențios. Paraziții nu au folosit pe scenă cuvinte obscene, doar publicul a cântat acele cuvinte; nu puteam să dăm amenzi”

Col. Nicolae Gabriel Paraschiv, prim adjunct al inspectorului șef al Jandarmeriei Brăila, a dat astăzi câteva detalii cu privire la cazul artistului din București căruia primarul Marian Dragomir i-a oprit microfonul și care a fost amendat pentru folosirea unui limbaj licențios pe scenă, în cadrul recitalului susținut de Zilele Brăilei.

Întrebat despre cazul respectiv, Paraschiv a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost conducător al acțiunii în seara respectivă, pe 13 august: „Eram împreună cu oficialitățile locale în spatele scenei, cu organizatorii – în speță, cu domnul primar; ne-am sesizat că artistul folosea un limbaj licențios, era undeva în jurul orei 18 – 18.30, domnul primar a intervenit, a oprit muzica, iar noi am condus persoana și i-am aplicat o amendă contravențională. 500 de lei a fost amenda”.

Întrebat dacă au mai fost aplicate amenzi și persoanelor din public care au strigat cuvinte obscene, în timp ce unii artiștii cântau pe scenă – dovadă fiind o filmare apărută pe o rețea de socializare în care se aude cum mii de tineri  strigau acele cuvinte obscene la recitalul trupei Paraziții, de Zilele Brăilei -, col. Paraschiv a declarat că „era imposibil să amendăm 5000-10.000 de persoane. Artistul (de la Paraziții -n.r.) nu folosea un limbaj licențios, era cenzurat negativul pe care-l folosea artistul”.

Col Paraschiv a mai spus că artistul amendat a fost singurul pe care el, ca și conducător de acțiune în acea zi, l-a auzit rostind cuvinte obscene de pe scenă și că în rest, dacă cei de pe scenă nu cântau obscenități, jandarmii nu puteau amenda publicul, care era format din mii de oameni care, de altfel, au strigat în voie cuvinte obscene fără să fie sancționați în vreun fel: „Am ales să oprim momentul artistic. Incita publicul la un limbaj vulgar și licențios”.

În aceste condiții, am întrebat de ce nu a fost oprit momentul artistic și la trupa Paraziții, care au făcut același lucru, prin simplul fapt că au cântat melodii ale căror texte sunt pline de obscenități și au lăsat publicul să cânte acele părți pentru care trupa ar fi putut fi amendată.

Col Paraschiv a spus că negativul celor de la Paraziții era cenzurat și că artiștii nu au spus niciun cuvânt licențios, ci au lăsat publicul să cânte melodiile necenzurate, deci ei nu erau vinovați de nimic.