Concert susținut la Brăila de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, în cadrul Turneului național „România Universalis”

Sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 11.00, la sala de spectacole a Școlii Populare de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” (str. Mărășești nr. 1) va avea loc concertul susținut de reputații muzicieni Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian). Evenimentul de la Brăila are loc în cadrul Turneului național „România Universalis”, dedicat celebrării a 15 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană și împlinirii a două decenii de la proclamarea zilei de 21 Mai, de către Adunarea Generală a ONU, drept Ziua mondială pentru diversitate culturală, dialog și dezvoltare.

Turneul este organizat pe plan național de Asociația Culturală Innovarte, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Recitalul cuprinde creații camerale semnate de George Enescu, Béla Bartók, Walter Klepper, Mihail Jora, Alfonso Castaldi, Theodor Rogalski, Hilda Jerea, dar și creații aparținând compozitorilor Adrian Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu și Roman Vlad.

În încheierea concertului de la Brăila, Corul mixt „Trison” al Școlii Populare de Arte, dirijat de profesorii Marcica și Ștefan Lupu, va susține un program care include piese ale unor compozitori români și străini.

La Brăila, evenimentul se va desfășura în baza colaborării dintre Ministerul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură Brăila și Școala Populară de Arte și Meserii „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei municipiului.

Intrarea este liberă.