Consilierul municipal Popa (PNL): „După parerea mea, așa cum o dă de gard, domnul primar nu s-a vaccinat!”; Dragomir: „Nu vă interesează pe dvs dacă m-am vaccinat sau nu. Nu o să fiu ca premierul Superman, care își arăta mușchii și brandul când a fost la vaccinare”

Unii dintre consilierii municipali liberali brăileni par să se considere îndreptățiți, mai nou, să ceară socoteală altora (inclusiv primarului municipiului, Marian Dragomir) pentru faptul că aceștia PAR că nu au făcut vaccinul antiCOVID și mai mult, să-i acuze pe cei în cauză că „sunt împotriva vaccinului”, ca și cum opțiunea de a nu face vaccinul te transformă automat într-un paria al societății.

Discuția pe tema vaccinării a avut loc în ședința de ieri a Consiliului Local Municipal Brăila, în care s-a dezbătut un proiect de hotărâre ce viza revenirea unui număr de cinci săli de sport la destinația de spații de învățământ, în condițiile în care printr-o hotărâre CLM anterioară le fusese schimbată destinația, fiind transformate în centre de vaccinare antiCOVID. Dat fiind că aceste centre de vaccinare nu au fost folosite deloc, iar elevii au nevoie de spații în care să-și desfășoare activitățile de educație fizică, directorii unităților de învățământ respective au solicitat ca sălile de sport să revină la destinația lor inițială, iar instituțiile abilitate și-au dat acordul.

Întrebat de consilierul Florin Gheorghiță (PNL) dacă s-a vaccinat, primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat că „vaccinarea este o opțiune personală a fiecărei persoane și nimeni nu trebuie să impună să te vaccinezi sau să nu te vaccinezi”.

”Domnule primar, se vede de la o poștă că sunteți împotriva vaccinului! Cu toate că specialiștii spun că singura soluție pentru a scăpa de acest virus este vaccinarea”, a declarat consilierul municipal Cătălin Canciu (PNL).

La rândul său, consilierul municipal Petrică Popa (PNL) a comentat: „Domnul primar nu s-a vaccinat! Cam asta este! După părerea mea, așa cum o dă de gard, domnul primar nu s-a vaccinat!”.

”Domnule Popa, la fel ca și în mandatul trecut, respect vârsta dvs venerabilă. Nu dau curs unor noi provocări, pentru că nu aș vrea să vă crească tensiunea.

Repet, nu vă interesează pe dvs dacă m-am vaccinat sau nu. Dar niciodată nu o să fac uz de diverse poziții precum premierul acesta Superman, care își arăta mușchii și brandul atunci când a fost la vaccinare. Chestiunile medicale sunt confidențiale și țin de fiecare pacient, iar în această situație vă spun încă o dată: indiferent dacă sunt sau nu vaccinat, este o chestiune personală”, a replicat primarul Dragomir.