Consilierul Radulescu il acuza pe secretarul CJ Braila de “practici neconforme si abuzive”

P1090962

Consilierul judetean Adrian Neagu-Radulescu (PNL) acuza “practicile neconforme si abuzive” ale secretarului judetului Braila, Nicu Filote, care, in opinia sa, sunt “un mijloc de sfidare” la adresa alesilor. El se refera, printre altele, la modul in care sunt convocati la sedinte consilierii judeteni, procedura ce nu corespunde cerintelor legale: “Potrivit Legii 215, toti consilierii judeteni trebuie convocati in scris la sedinta, cu cel putin cinci zile inaintea sedintelor ordinare, sau cu cel mult trei zile inaintea celor extraordinare. Consilierii judeteni liberali niciodata nu primesc comunicarile scrise cu cinci zile inainte, ci la intamplare, la un interval de timp pe care secretarul judetului, Nicu Filote, il stabileste dupa bunul plac.

Exista probleme legate si de modul in care se face, in general, comunicarea cu consilierii judeteni. Orice consilier are dreptul sa primeasca o mapa de sedinta, ce contine ordinea de zi, dar si toate proiectele de hotarari si documentele justificative. Pentru toti consilierii judeteni liberali se trimite de la Consiliul Judetean Braila, la sediul partidului, o singura mapa de sedinta. Noi suntem opt consilieri judeteni. Cum putem sa consultam toti documentele din mapa, daca avem una singura, pe care o primim si foarte tarziu, uneori cu doar o zi inainte de sedinta? Eu inteleg ca la PSD e suficienta o mapa pentru toti, ca ei oricum ridica mana fara discutii, dar noi vrem sa vedem documentele, sa le consultam, sa le amendam, daca e cazul, sa vedem ce ni se cere sa votam”.

Neagu-Radulescu a mai precizat ca alesii liberali solicita urgent intrarea in legalitate in ceea ce priveste transparenta decizionala si sanctionarea celor care „au incalcat legea constant si cu buna stiinta”. De asemenea, acestia solicita presedintelui Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, “sa ia urgent atitudine fata de acesta situatie care treneaza la Braila de prea multa vreme si sa intre in legalitate”.