Continua seria descinderilor DNA la institutiile publice din Braila

descinderia

Seria descinderilor DNA la institutiile publice din Braila a inregistrat astazi un nou episod, cu o noua “tinta”. Dupa ce au  “calcat” Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar, dar si mai multe institutii de invatamant, astazi, procurorii DNA au efectuat perchezitii la 10 locatii, una dintre acestea fiind Serviciul de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca Braila. Potrivit unor surse, procurorii DNA au cautat documente edificatoare intr-un caz ce priveste savarsirea unor fapte de coruptie legate de modul in care s-au acordat gradele de handicap unor persoane ce nu indeplineau conditiile legale in acest sens. Infractiunile ar fi fost savarsite in ultimii doi ani.

Intr-un comunicat de presa al DNA se arata: “Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013- 2015.
In cursul zilei de 16 iunie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in municipiul Braila, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei”.