Dan Sabau s-ar putea intoarce sa opereze la Braila

 

DAN SABAU

*medicul a fost concediat din Spitalul Judetean Braila in 2007 si s-a mutat la Sibiu, unde face operatii de endoprotezare esofagiana, dupa un procedeu unicat la nivel national si international

Doctorul chirurg Dan Sabau si-ar putea face o revenire spectaculoasa in acest an la Spitalul Judetean Braila, la circa 7 ani dupa ce a fost dat afara din aceasta unitate. Informatia ne-a fost confirmata astazi de senatorul Ion Rotaru si primarul municipiului, Aurel Simionescu, care au admis ca medicul ar fi interesat sa revina la Braila, pentru a opera. Cel care a facut oferta a fost chiar Sabau, care acum este seful Sectiei Clinice Chirurgie II a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.
“Noi am avut o intalnire la o actiune pe care am realizat-o in luna decembrie la Bucuresti, dansul mi-a spus ca a avut o discutie in sensul asta, poate mai multe, cu domnul presedinte Bunea Stancu, iar in principiu era interesat. N-am intrat in prea multe amanunte, dar probabil ca daca se va gasi solutia de a face ca medicul Sabau sa fie cat mai mult la Braila, ar fi un castig pentru judet”, ne-a declarat Ion Rotaru.
Primarul Simionescu a lasat sa se inteleaga ca autoritatile locale sunt interesate sa-l coopteze pe Sabau in echipa de chirurgi de la Spitalul Judetean in masura in care acesta este dispus sa stea in Braila si pentru a urmari pacientii postoperator. Pretentia edililor vine in contextul in care unul dintre reprosurile care i s-au facut chirurgului, la momentul concedierii sale, a fost acela ca este prea mult pe drumuri intre Braila si Sibiu si nu sta in oras decat pentru operatiile propriu-zise, iar alti medici erau nevoiti sa-i pregateasca pacientii inainte de operatie si sa-i supravegheze, postoperator.
“Din ce stiu eu, oferta a venit din partea sa. Am avut si eu o discutie cu dumnealui asa, in treacat si a lui a fost oferta, el a dorit sa vina. Raspunsul domnului presedinte Stancu a fost ca analizam situatia, dar trebuie vazut cat timp are disponibilitatea sa ramana in Braila atunci cand se intampla actul medical respectiv, pentru ca asta a fost discutia si atunci cand a plecat la Sibiu”, a spus Simionescu.
Prof. univ. dr. Dan Sabau este profesor universitar la Facultatea de Medicina “Victor Papilian” din cadrul Universiatii “Lucian Blaga” din Sibiu, profesor asociat la Institutul Clinic Oncologic Fundeni si singurul medic din Sibiu in activitate care este membru al Academiei de Stiinte Medicale. Dan Sabau este unul dintre medicii cu cele mai multe inventii si inovatii in domeniul chirurgiei si singurul chirurg roman premiat in Japonia (in anul 2005). Acesta a obtinut doua medalii de aur pentru proceduri si instrumentar chirurgical original la saloane internationale de inventica.