DANAILA – E FOARTE POSIBIL SA PROPUNEM O PERSOANA CARE SA PREIA FUNCTIA DE MANAGER AL SPITALULUI JUDETEAN

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca o  cunoaste de mult timp si o apreciaza pe Delia Rasnoveanu (PSD) ca om, dar ca aceasta nu a performat ca manager al Spitalului Judetean si de aceea ar trebui schimbata din functie. Dupa ce presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a afirmat ca a cautat pe altcineva care sa preia conducerea spitalului, dar nu a gasit, Danaila a anuntat public ca liberalii iau in calcul varianta de a-i face sefului judetului o propunere, in acest sens.

Liderul PNL nu a dorit sa dea deocamdata detalii legate de persoana pe care o are in vedere, dar a precizat ca nu considera ca are vreo importanta apartenenta politica a acelui om, ci conteaza capacitatea lui de a realiza un plan de dezvoltare a spitalului si de a pune in practica planul respectiv: “Problema este cand tu ai tot sprijinul politic pe care il poti avea, ai toata puterea in mana ta, CJ are si bugetul care sa poata sprijini Spitalul Judetean si tu nu reusesti sa-ti aplici programul. Despre asta este vorba si managerul aici greseste.

Dar eu vreau sa va spun ca am luat in serios ceea ce a spus domnul presedinte Chiriac si doamna manager, si anume ca daca va exista o alternativa, doamna manager isi va da demisia si domnul Chiriac va sprijini alternativa respectiva.

Dar cine ar veni la conducere ar trebui sa vina cu un plan: <<Domnule, eu vreau sa fac asta: 1, 2, 3, 4>> – de la personal, la mod de lucru, la proceduri si tot ce inseamna conducerea unei unitati. Conducerea unei unitati nu inseamna ca eu sa fiu sef si sa incep sa semnez hartiile pe care mi le fac ceilalti.

Eu chiar am discutat cu colegii mei (de la PNL – n.r.) despre posibilitatea de a-i face domnului Chiriac o propunere si e foarte posibil sa facem o propunere de o persoana care sa poata prelua functia de manager de la Spitalul Judetean. Aceasta persoana – pe care eu sunt convins ca o vom propune destul de repede – trebuie sa vina cu un program; pe mine nu ma intereseaza daca e membru de partid, ca nu-i cerem demisia acum doamnei manager ca e membru PSD.

In conditiile de astazi, un om fara sprijin politic, un manager, nu poate duce la bun sfarsit un plan pe care si-l propune. Problema a fost ca doamna manager nu a avut niciun plan; a avut planul de a-l asculta pe domnul Chiriac, iar domnul Chiriac a dat gres, din pacate, cu toata experienta sa din Ministerul Sanatatii.

Nu stiu daca doamna Rasnovanu are talent de manager sau nu, nu vreau sa comentez chestiunile astea, eu doar spun ce se intampla la spital, atat. Eu o cunosc pe doamna manager de mult timp si imi pare rau ca suntem in situatia asta de a discuta in contradictoriu, este o persoana  pe care o apreciez, dar cred ca in calitate de manager nu a reusit sa performeze”.