Danaila: Langa viitorul sediu al parchetelor va ramane o parcare de 760 mp, suficienta pentru riverani

P1110024  5

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL), sustine ca zona  din spatele Casei Agronomului, in care acum se afla o parcare, nu va deveni prea aglomerata, daca in spatiul respectiv se va construi si un imobil care sa gazduiasca 3 unitati de parchet locale. Danaila a precizat astazi ca parcarea are in total 1.700 mp si din aceasta suprafata, doar 940 mp vor fi atribuite Parchetului, pentru cladirea respectiva, iar restul va ramane cu destinatia parcare, pentru masinile riveranilor: “Acest teren de 1.700 mp va fi impartit in doua loturi: unul de 940 mp si altul de 760 mp. Cel  de 940 mp urmeaza, printr-o alta hotarare CLM, prin aprobarea consilierilor, sa fie atribuit in folosinta Parchetului, iar cealalta suprafata, de 760 de mp, ramane sa deserveasca in continuare drept parcare pentru riveranii din zona respectiva.

Legat de traficul din zona, reprezentantii Ministerului Justitiei, care au fost la Braila, au analizat chestiunea asta; de aceea este si propusa elaborarea unui plan urbanistic  zonal si pentru regimul de inaltime, dar si pentru  accesul in zona, iar parcarea celor de la Parchet este una inchisa, deci in incinta acestei suprafete de teren pe care noi o vom da se va realiza parcarea atat a autovehiculelor de serviciu, cat si  aceea a masinilor personale ale angajatilor. Asadar inclusiv duba cu cei care trece pe acolo va fi intr-un circuit inchis, nu va avea legatura cu parcarea exterioara. Astazi, suprafata de acolo suporta un numar de masini pentru ca are si o anumita asezare, sunt rigolele acelea pe mijloc, este inchisa iesirea din Bulevardul Independentei, dar asezarea de astazi poate fi modificata tot prin votul CLM, printr-un plan urbanistic zonal.

Municipiul putea sa puna la dispozitie orice suprafata de teren pe care o avea in proprietate, dar asta este suprafata de teren agreata de cei de la Parchet. Pana la urma, ei stiu mai bine care este modul in care lucreaza si ce suprafata s-ar preta pentru o astfel de investitie”.

Amintim ca terenul de 940 mp amintit, din strada Plevnei nr. 2, a fost solicitat pentru constructia unui imobil care ar urma sa gazduiasca Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Braila. Potrivit documentelor prezentate, cladirea respectiva va avea o suprafata utila de circa 2.000 mp si un regim de inaltime de maxim 3 nivele (parter + doua etaje) .