Danielescu: Avem o promovabilitate la bac de peste 77%, iar dupa contestatii situatia se poate schimba cam cu 0,5%

rezultate_bac_80035300

Promovabilitate de top si opt medii de 10, la examenul de bacalaureat din Braila. Dupa rezultatele partiale, Braila se situeaza in fruntea clasamentului national, din punct de vedere al rezultatelor, cu o promovabilitate de 77,63%, mult mai mare fata de media de 59%, comunicata  oficial.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean, prof. Iulian Danielescu, a fost multumit sa constate ca elevii s-au descurcat foarte bine, iar examenul de bacalaureat a fost unul de nota 10, din toate punctele de vedere, la Braila: “Avem peste 77%,  procentul de promovabilitate. Ieri am calculat personal procentul de promovabilitate dupa datele comunicate de informaticieni, un procent de 77,63%, care nu am vazut sa fie depasit de alte judete, macar dupa ceea ce am aflat de la diverse televiziuni. Sunt rezultate partiale, inainte de contestatii, insa in general, statistic vorbind, la contestatii se modifica procentul in limita a jumatate de punct procentual si banuiesc ca vom ramane si dupa contestatii tot pe primul loc. Avem opt medii de 10: patru la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, trei la Colegiul National “Gh. M. Murgoci” si una la Liceul de Arta “Hariclea Darclee”.

Cei opt absolventi de nota 10 sunt:

* Colegiul National „Nicolae Bălcescu”: Sabina Ioana Bolohov – specializarea Ştiintele naturii, Ana-Maria Milea – Mate-info, Alina Georgiana Mustata – Mate-info, Ionut Picus – Stiintele naturii

* Colegiul National „Gheorghe Munteanu Murgoci”: Lavinia Chituleasa, Ecaterina Damian, Andrei Mardale – specializarea Mate-info

* Liceul de Arta: Ana Diaconu, specializarea Muzica.

La nivelul judetului Braila, doar Colegiul „Nicolae Balcescu”  a reusit sa inregistreze o promovabilitate de 100% ; la Colegiul „Murgoci” a picat examenul de bacalaureat un candidat, iar promovabilitatea este de 99,43%, iar de la „Iorga” au picat bacul doi elevi, iar promovabilitatea este de 97,71%.
Candidaţii nemultumiti de rezultate au putut face contestatii astazi, 7 iulie, intre orele 12.00 şi 16.00. Acestea vor fi solutionate in perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa pe 11 iulie.