Daruri pentru copii oferite de Parohia ”Sf. Parascheva” din Brăila

În preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al muncipiului Brăila, astăzi, 4 decembrie, Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” a desfășurat o activitate social-filantropică ce a vizat copiii aflați în centrele de plasament din oraș și copiii și elevii care învață la unitățile de învățământ din parohie.

Astfel, preoții slujitori de la Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiu, însoțiți de câțiva consilieri parohiali și elevi voluntari, au oferit articole vestimentare pentru sezonul rece și dulciuri unui număr 12 copii orfani din centrele de plasament din municipiul Brăila și dulciuri pentru 100 de copii și elevi de la o grădiniță și o școală din cuprinsul parohiei.

„Hainele și celelalte daruri au fost procurate de preoți, potrivit nevoilor semnalate de reprezentanții instituțiilor din Brăila unde sunt copiii beneficiari. După ce au fost pregătite toate darurile, acestea au fost transportate către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, unde au fost predate responsabililor de aici, pentru a fi oferite copiilor, iar celelalte au fost oferite în locașul de cult.

Valoarea darurilor oferită astăzi copiilor a fost de 11.000 lei.

Prin aceste vizite, preoții și voluntarii brăileni au reușit să aducă în viața copiilor, în această perioadă a înmulțirii faptelor bune, bucurie și clipe de neuitat, pline de lumină și speranță”, se arată într-un comunicat semnat de pr. Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos..

Foto: Cristian Gîrliceanu