Deputatul Popa face demersuri pentru schimbarea legislației, astfel încât școlile să poată închiria sălile de sport unor cluburi sportive, pentru antrenamente

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a fost săptămâna trecută la București cu directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Brăila, Anamaria Necoară, pentru a discuta despre modificarea legislației actuale, astfel încât copiii care fac sport la cluburile de profil locale să se poată antrena din nou în sălile de sport ale unităților de învățământ, așa cum s-a întâmplat până acum.

Amintim că Anamaria Necoară a fost cea care a tras un semnal de alarmă în luna octombrie cu privire la faptul că de la 1 noiembrie circa 1500 de copii brăileni care activează la diferite cluburi/ asociații sportive locale nu vor mai avea unde să se antreneze, pentru că de la data amintită nu mai au acces în sălile de sport ale școlilor, unde se antrenau până acum.

Motivul: în luna octombrie Ministerul Educației a trimis o adresă unei școli din municipiu în care preciza că închirierea sălilor de sport pentru activități sportive este asimilată unei activități economice, iar școlile nu au dreptul legal de a desfășura astfel de activități. Din această cauză toate unitățile de învățământ brăilene care își închiriau sălile de sport cluburilor de profil au reziliat contractele, începând cu 1 noiembrie.

Directorul CSM Brăila a mai declarat că Brăila este singurul județ din țară în care s-a întâmplat asta, fiindcă a discutat cu persoane din alte județe care i-au spus că în localitățile lor cluburile sportive continuă să-și desfășoare antrenamentele în sălile de sport ale unor școli, ca și până acum.

În ceea ce-l privește, deputatul liberal a mai afirmat în cadrul unei conferințe de presă că a discutat și cu un coleg de-al său care a fost inspector școlar în județul Galați și a aflat că și acolo cluburile/ asociațiile private continuă să folosească sălile de sport ale unor școli, pentru antrenamente.

În condițiile în care atât inspectorul școlar general al Brăilei, Elena Tudor, cât și primarul municipiului, Marian Dragomir, au declarat că singura soluție legală este schimbarea legislației, Popa spune că va face demersurile necesare în acest sens, însă consideră că aceasta este o chestiune de durată, motiv pentru care ar fi de dorit să se afle de la reprezentanții inspectoratelor școlare din alte județe cum se procedează acolo, care este forma de colaborare pe care au găsit-o ei, ca să se poată folosi în continuare sălile de sport ale unităților de învățământ: „După ce că nu am reușit în 30 de ani să facem o Sală Polivalentă unde să-și poată desfășura activitatea sportivii, nu-i mai lăsăm astăzi nici să se antreneze în sălile de sport ale școlilor.

Domnul primar s-a spălat pe mâini, spunând «Gata, nu se mai poate, asta este!». Cred că suntem singurul județ din toată țara care n-a găsit o variantă de rezolvare a problemei”.