Deputatul Popa îi cere prefectului Timofei: „Ieșiți și vorbiți cu protestatarii în stradă! Dacă nu aveți curajul să mergeți singur, mă ofer să merg eu cu dvs, și nu în calitate de politician, ci de fermier!”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, îi reproșează prefectului Iulian Timofei (PSD) faptul că nu a dat curs invitației celor câteva sute de transportatori și fermieri care au protestat astăzi împotriva creșterii taxelor și impozitelor. Aceștia au circulat ore în șir pe Șoseaua de Centură a Brăilei cu peste 200 TIR-uri și tractoare.

După ce prefectul le-a cerut protestatarilor să formeze o delegație de câteva persoane care să vină să discute cu el la Prefectură – ceea ce a nemulțumit mare parte dintre transportatorii și agricultorii care participau la protest -, Popa,  care este el însuși femrier, a comentat pe o rețea de socializare: „Câteva sute de persoane, transportatori și agricultori brăileni, participă de azi dimineață la un protest împotriva creșterii taxelor și impozitelor, care, în contextul creșterii prețurilor combustibililor și a asigurării RCA, le afectează foarte mult activitatea.

Ei au ieșit pe Șoseaua de Centură cu tractoare și TIR-uri și i-au solicitat prefectului Iulian Timofei să vină să discute cu protestatarii, însă acesta a refuzat să iasă în stradă și a cerut să vină la Prefectură o delegație a transportatorilor și agriculturilor. După aceea, deși a mai fost sunat de reprezentanți ai protestatorilor, n-a mai putut fi contactat pe telefonul de la Prefectură.

Domnule prefect, ieșiți și vorbiți cu oamenii în stradă, fiindcă sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu! Ministrul Agriculturii este coleg de partid cu dvs, primul ministru este coleg de partid cu dvs. Nu mai stați ascuns în birou, mergeți să discutați cu oamenii!

Dacă nu aveți curajul să mergeți singur, mă ofer să merg eu cu dvs, și nu în calitate de politician, ci de fermier, fiindcă știu foarte bine care sunt greutățile cu care se confruntă acești oameni. Și nu doar că știu care sunt problemele, dar am pregătit și un set de propuneri pentru a rezolva aceste probleme.

Sunteți deschis la dialog în orice condiții sau numai în condițiile stabilite de dvs?”.

Postarea este semnată „Alexandru Popa, fermier”