Deputatul Popa și-a folosit cea mai recentă indemnizație de parlamentar pentru a cumpăra un cărucior electric unei femei cu handicap din Surdila Găiseanca și va acoperi toate cheltuielile pe care le presupune operația băiețelului acesteia

Președinte PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, prezintă modul în care a folosit banii din cea mai recentă indemnizație de parlamentar: a cumpărat un cărucior electric pentru o femeie cu posibilități materiale reduse din localitatea Surdila Găiseanca, ce are un handicap care o face să nu se poată deplasa decât cu un scaun cu rotile.

Popa a făcut acest cadou în week-end, când a participat la Zilele comunei Surdila Găiseanca și spune că va continua să ajute familia respectivă, acoperind și cheltuielile pe care le presupune operația de care are nevoie băiețelul femeii amintite: „Continui să prezint public modul în care îmi folosesc indemnizația de parlamentar pentru donații în diverse cazuri sociale.

După cum am anunțat, am folosit banii din indemnizația pe ultimele luni pentru un proiect de mai mare anvergură. Nu am vorbit despre acesta pentru că am așteptat să se finalizeze lucrările, ca să vorbesc despre ceva ce s-a realizat, nu despre ceva ce se va realiza. Proiectul este pe final și în curând voi prezenta public informații despre el.

Deocamdată vreau să prezint cel mai recent caz social de care m-am ocupat. Este vorba despre o femeie din comuna Surdila Găiseanca ce a trecut prin circa 30 de operații și care se deplasează într-un scaun cu rotile. Cazul mi-a fost adus la cunoștință de primarul localității, Gabriel Drăguț, care mi-a spus că este o femeie cu posibilități materiale reduse, care crește doi copii, o femeie harnică, de toată isprava, care are însă nevoie de ajutor. Am decis să-i cumpăr un cărucior electric, pe care i l-am dus în acest week-end, când am participat la evenimentele dedicate Zilei comunei Surdila Găiseanca.

Am mers acasă la această femeie, am discutat cu ea și am fost impresionat cât de puternică este aceasta, cu ce curaj face față problemelor sale. Acolo am aflat că și unul dintre copii are probleme de sănătate și necesită o operație, însă din lipsa mijloacelor financiare, el nu a putut fi operat. I-am cerut mamei lui să pregătească toate documentele medicale pe care le are cu privire la boala băiețelului, o să iau aceste documente și voi căuta în țară o clinică specializată, în care se poate face operația. Mă voi ocupa eu de toate cheltuielile legate de spitalizarea și operația copilului”.